Haberler

Son dakika haberi... Bangladeş'in İstanbul Başkonsolosluğunda "Milli Yas Günü" Etkinliği

Güncelleme:

Son dakika haberleri... Bangladeş'in İstanbul Başkonsolosluğu, ülkenin kurucu Cumhurbaşkanı Şeyh Bangabandhu Mucibur Rahman'ın ölümünün 45'nci yıl dönümünde "Milli Yas Günü" anma etkinliği düzenledi.

Bangladeş'in İstanbul Başkonsolosluğu, ülkenin kurucu Cumhurbaşkanı Şeyh Bangabandhu Mucibur Rahman'ın ölümünün 45'nci yıl dönümünde "Milli Yas Günü" anma etkinliği düzenledi.

Bangladeş'in İstanbul Başkonsolosu Muhammed Monirul İslam moderatörlüğündeki webiner etkinliğe İslam İşbirliği Gençlik Forumu (ICYF) Başkanı Taha Ayhan'ın yanı sıra birçok akademisyen ve gazeteci katıldı

Etkinlik, Bangladeş mili bayrağının yarıya indirilmesi, Bangabandhu'nun portresine çelenk konulması ve saygı duruşuyla başladı.

Muhammed Monirul İslam, yaptığı konuşmada, 45 yıl önce bugün bir suikast sonucu hayatını kaybeden Bangabandhu'nun bağımsız Bangladeş'in mimarı olduğunu söyledi.

Bangladeş'in 1971'de Bangabandhu'nun liderliğinde bağımsızlığını kazandığını belirten Monirul İslam, Bangabandhu'nun doğumunun 100. yılı dolayısıyla Mart 2020 - Mart 2021'i "Mujib yılı" ilan ettiklerini aktardı.

Monirul İslam, Türkiye ile Bangladeş'in iki kardeş ülke olduğunu vurgulayarak, iki ülke ilişkilerinin yeni tip koronavirüs (kovid-19) pandemi sürecinde daha da derinleştiğini vurguladı.

Bangabandhu ve ailesi, 15 Ağustos 1975'te uğradığı suikast sonucu yaşamını yitirmişti. Bangladeş'te "Halkın Babası" olarak bilinen kurucu liderin suikasta uğradığı başkent Dakka'daki evi, Bangabandhu Anıt Müzesi olarak korunuyor.

Kaynak: AA / Güncel

Bangladeş İstanbul Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title