Haberler

Son dakika haber | Amine bebeğin ölümüne suç duyurusu

Güncelleme:

Son dakika haberine göre Amine bebeğin ölümüne suç duyurusuANKARA'da doğuştan 'enöz dönüş anomalisi' hastası olan Amine Curka, 6,5 aylıkken yapılan kalp ameliyatından yaklaşık 2,5 ay sonra hayatını kaybetti.

Amine bebeğin ölümüne suç duyurusu

ANKARA'da doğuştan 'enöz dönüş anomalisi' hastası olan Amine Curka, 6,5 aylıkken yapılan kalp ameliyatından yaklaşık 2,5 ay sonra hayatını kaybetti. Çocuklarının ölümünden hastaneyi sorumlu tutan aile, doktor ve hemşire hakkında suç duyurusunda bulundu.

Erzurum'da yaşayan Fatma (38) ve Çetin Curka'nın (48) iki çocuklarından Amine'ye, doğumdan sonra 'enöz dönüş anomalisi' tanısı konuldu. Geçen yıl 14 Şubat'ta Başkent Üniversite Ankara Hastanesi'ne sevk edilen Amine'ye burada anjiyo yapıldı ve 2 ay sonra da ameliyatı gerçekleştirilmek üzere taburcu edildi. Fatma Curka, ameliyatına kısa süre kala kızını iştahsızlık şikatiyle aynı hastanenin acil servisine götürdü. Gözlem altına alınan Amine bebek, 2 gün sonra durumunun kötüleşmesi üzerine acil ameliyata alındı. Ameliyatın ardından 17 gün yoğun bakımda kalan Amine, durumunun düzelmesi üzerine servise alındı. Sağlık durumu iyiye giden Amine'nin, servis hemşiresi tarafından banyo yaptırılması ardından yeniden kalbinin durduğu ileri sürüldü. Kalp masajıyla hayata döndürülen Amine bebek, bir süre daha tedavi gördükten sonra sağlık durumu iyi olduğu belirtilerek taburcu edildi. Ancak Amine bebek, ameliyatından 2,5 ay taburcu edildikten ise 1 hafta sonra hayatını kaybetti.

Çocuklarının ölümünden ameliyatı gerçekleştiren Dr. M.Ö. ile banyo yaptıran hemşireyi sorumlu tutan aile, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ailenin şikayeti üzerine Amine bebeğin ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı.

'TABURCU OLDUKTAN 1 HAFTA SONRA ÖLDÜ'

Anne Fatma Curka, Erzurum'da ki hastanede Amine'nin iki damarının ters olduğu ve ameliyat ile düzeltilebileceğinin söylediğini, bu yüzden Ankara'ya geldiklerini anlatarak, "Doktor, ameliyatın çok başarılı geçtiğini söyledi. Bebeğim 17 gün yoğun bakımda kaldı, her gün bebeğim için 'çok iyi' deniyordu. Sonrasında servise aldılar; ama oksijene bağlıydı. Bebeğimin altını değiştirirken iki tane anjiyo izi gördüm. Doktora sordum. O da, 'oralara takılma, durumu iyi' dedi. Servise alındıktan 10 gün sonra bir hemşire tarafından bebeğim banyo yapılmaya götürüldü. 35 dakika sonra bebeğim baygın halde getirildi. Burun sondası takmışlar bebeğime, 'bebeğin çok yorgun üstünü, ışığı kapat uyusun' dedi. Bebeğimin nefes almadığını hissettim, ısrarla 'bebek uyuyor' dedi. Bağırdım, aldılar bebeği yoğun bakıma götürdüler. Doktor geldi, 'bebeğin kalbi durduğu için bir süre beyne oksijen gitmedi, kalbi çalıştırdık tekrar' dedi. Birkaç gün sonra doktor, 'durumu çok iyi, iyi ki bu olay yaşandı, oksijene takılıydı şimdi oksijeni de çıkardık' dedi. Taburcu olduktan 1 hafta sonra bebeğim hayatını kaybetti" dedi.

'KİM NE YAPMIŞSA HESABINI VERSİN'

Anne Curka, şikayetçi olduklarını anlatarak, "Ben adliyeye gittiğimde çocuğumun dosyası yoktu, kamera kayıtları alınmamış, raporda banyodan bahsedilmiyor, 'ameliyattan sonra çocuğun solunumu kendi kendine durmuş' diye bahsediliyor. Kamera kayıtlarını aldık, kayıtlar karartılmış, hemşirenin çocuğumu banyo yapmaya götürürken ki görüntüleri görünmüyor. Doktorlardan ve bebeğimizi yıkayan hemşireden şikayetçiyiz, kim ne yapmışsa herkes hesabını versin" dedi.

Baba Çetin Curka da sorumluların cezalandırılmasını istediğini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erzurum Ankara Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title