Haberler

Son dakika haber | Ürdün'de milletvekili seçimlerinin ardından yaşanan ihlaller nedeniyle İçişleri Bakanı istifa etti

Güncelleme:

Son dakika haberine göre Ürdün Başbakanı Beşir el-Hasavne, milletvekili seçimlerinin ardından ortaya çıkan taşkınlık manzaraları ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerinin ihlali nedeniyle İçişleri Bakanı Tevfik el-Helaleme'nin istifa ettiğini duyurdu.

Ürdün Başbakanı Beşir el-Hasavne, milletvekili seçimlerinin ardından ortaya çıkan taşkınlık manzaraları ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerinin ihlali nedeniyle İçişleri Bakanı Tevfik el-Helaleme'nin istifa ettiğini duyurdu.

Başbakan Hasavne, Kamu Güvenliği Genel Müdürü Hüseyin el-Havatime ve Genelkurmay Başkanı Yusuf el-Huneyti ile ortak basın toplantısı düzenledi.

İstifayı duyuran Başbakan Hasavne "İçişleri Bakanı'nın istifası, ahlaki sorumluluğundan kaynaklanıyor. Onaylandı. Şimdi de Kral 2. Abdullah'a sunuldu." dedi.

Yasaların uygulanması konusunda hiçbir gevşekliğin gösterilmeyeceğini belirten Hasavne, ordunun ve emniyet güçlerinin her yerde konuşlandığını, herhangi bir ihlalin hemen engelleneceğini söyledi.

Kamu Güvenliği Genel Müdürü Hüseyin el-Havatime de yapılan ihlallerin cezasız kalmayacağını, faillerin de yakalanacağını kaydetti.

Genelkurmay Başkanı Yusuf el-Huneyti ise vatandaşları korkutan bu kişilere göz yumulmayacağını dile getirdi.

Kral Abdullah, istifa kararından bir saat önce Twitter hesabından yaptığı açıklamada, seçim süreci sona erdikten sonra bazı şehirlerde yaşanan taşkınlıkları ve ihlalleri eleştirmişti.

Ülkede görülen bu manzaraları yasaların açık ihlali olduğunu, toplumun sıhhat ve güvenliğini tehdit ettiğini kaydeden Kral, "Biz kanun devletiyiz. Kanunlar da kimse istisna edilmeden herkese uygulanır." ifadesini kullanmıştı.

Seçimlerin ardından taşkınlık görüntüleri ortaya çıkmıştı

Ürdün'de salı günü 19. dönem Temsilciler Meclisi seçimleri gerçekleştirilmişti. Seçim sonuçlarının açıklanmaya başlamasıyla sokağa çıkma yasağı delinmiş, protestolar yapılmış ve kargaşa çıkarılmıştı.

Seçimleri kazanmanın sevincini ifade etmek isteyenler, otomatik silahlarla havaya ateş açmıştı.

Ürdün genelinde Kovid-19 tedbirleri kapsamında 23.00-06.00 saatlerinde sokağa çıkma yasağı uygulanıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Süleyman Soylu Milletvekili Ürdün Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title