Haberler

Son dakika haber! Ümit Karan amatör futbola destek olmak için Vefaspor ile anlaştı

Güncelleme:

Gelen son dakika haberine göre Eski milli futbolcu ve teknik direktör Ümit Karan, amatör futbola destek olmak ve amatör liglere dikkati çekmek amacıyla Spor Toto Bölgesel Amatör Ligi'nde 9. Grup'ta yer alan Vefaspor ile tekrar futbol oynamak üzere anlaşma sağladı.

Eski milli futbolcu ve teknik direktör Ümit Karan, amatör futbola destek olmak ve amatör liglere dikkati çekmek amacıyla Spor Toto Bölgesel Amatör Ligi'nde 9. Grup'ta yer alan Vefaspor ile tekrar futbol oynamak üzere anlaşma sağladı.

Karan, AA muhabirine, Vefaspor ile yaptığı anlaşma amacının sadece amatör kulüplerin ayakta kalabilmesine dikkati çekmek olduğunu anlattı.

Profesyonel futbolun bel kemiğinin amatör kulüpler olduğunu dile getiren Karan, "Hiç yoksa bugün 2 binden fazla amatör futbol kulübü var. Hepsinin çalışanı, emek vereni, futbolcusu, yönetimi var. Pandemi sürecinde en çok derdi bu kulüpler çekti, çekiyor. Futbola vefamı böyle göstermek istedim." dedi.

"Paraya değil, spora değer verelim"

Ümit Karan, futbolu bırakan birçok profesyonel oyuncunun amatör futbol takımlarına destek vermesi gerektiğinin altını çizerek, şöyle konuştu:

Yıllarca Türkiye'nin en büyük takımlarından biri olan Galatasaray'da ter döktüm. Milli takımımızda mücadele ettim. Vizyonum ve misyonum hep 'paraya değil spora değer verelim' oldu. Eğer bir iş adamı spora destek verecekse profesyonelden önce amatör kulüplere el uzatmalı. Türkiye'de birçok takımdan teknik direktörlüğünü yapmam için teklif aldım. Fakat spora, futbola vefa borcumuz var. Vefaspor'da bu borcu ödeme kararı alarak bir beklentim olmadan futbol oynamayı kabul ettim. Tüm dünyada Kovid-19 mücadelesi var. Futbol da bu virüsten etkilenen önemli sektörlerden biri. Profesyonel kulüpler bir şekilde ayakta kalmak için mücadele verebiliyor ama amatör kulüplerde bu durum çok başka. Mesela 23.00-08.00 vardiyasından çıkan bir işçi kardeşimiz bu kulübün kapsını açmıyor. Bu bir sevda meselesi. Bizim de amatör futbol takımlarına desteğimiz, borcumuzdur diye düşünüyorum."

Vefaspor Kulübü Başkanı Ahmet Işıkyıldız ise Ümit Karan'a teklifi eski kulüp başkanlarından Süleyman Karadayı'nın ilettiğini belirterek, "Biz tamamen şaka yapmıştık. Aramızda 'Ümit Karan bizde oynasa ne güzel olurdu' diye bir konuşma geçti. Kendisi ile telefonda konuştuğumuzda kabul ettiğini söyleyince çok şaşırdık." ifadelerini kullandı.

Kulüp olarak 112 yıllık tarihe sahip olduklarını aktaran Işıkyıldız, "Uzun yıllar Süper Lig'de mücadele eden köklü bir takımız. Bugün amatör ligde futbol oynuyoruz. Amatör kulüplerin finansal sorunları ancak kendi imkanlarıyla çözülebiliyor. Pandemi döneminde amatör kulüplere dikkati çekmek amacıyla bize destek veren Ümit Karan'a çok teşekkür ederiz. Umarım Ümit hocanın açtığı bu yol, amatör futbol takımlarına olan desteği artırır." diye konuştu.

Kaynak: AA / Spor

Ümit Karan Futbol Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title