Haberler

Son dakika haber! Uluslararası Demokratlar Birliği, ABD, Avustralya ve Japonya'da da teşkilatlanacak

Güncelleme:

Son dakika haberlerine göre Uluslararası Demokratlar Birliği (UID), Avrupa'nın haricinde 7 ülkede daha şube açacak.

Uluslararası Demokratlar Birliği (UID), Avrupa'nın haricinde 7 ülkede daha şube açacak.

Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Danimarka Genel Kongresi için ülkeye gelen UID Genel Başkanı Bülent Bilgi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa'nın yanı sıra Asya, Avustralya ve Kuzey Amerika kıtalarında da teşkilatlanma hazırlığı içinde olduklarını ve bu yıl içinde 3 kıta ve 7 ülkede UID'in şubelerinin açılacağını belirtti.

Avrupa dışında diğer kıtalarda da teşkilatlanma çalışmalarının sürdüğünü ancak yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinden dolayı açılışların ertelendiğini kaydeden Bilgi, "Avrupa'nın haricinde 3 yeni kıtada, 7 yeni bölgede teşkilatlanmalarımız olacak." dedi.

Bilgi, Japonya, Avustralya, Amerika ve Afganistan'ın yeni şube açılacak ülkeler arasında olduğunu belirtti.

Kuzey Avrupa'daki Türklerin bulundukları ülkelerde siyaset yapmaları durumunda ana akım partileri tercih etmesi gerektiğini vurgulayan Bilgi, Kuzey Avrupa'da Hollanda haricinde Türk partilerin Türk toplumuna fayda getirmediğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'ye yakın düşüncede olup, Batı Avrupa'daki ana akım partilerde barınabilmenin zorluğuna işaret eden Bilgi şunları söyledi:

"Zor olduğunu biliyoruz. Ancak doğru olanın bu olduğunu da biliyoruz. Zira bu partilerde yer almak çok çok önemli. Bu partilerde yer aldığımız takdirde, bulunduğumuz ülkelerde de söz sahibi olma şansımız ve ihtimalimiz daha yüksek."

Ayasofya

Ayasofya'nın yeniden ibadete açılmasına ilişkin de Bilgi, "Tabii ki Ayasofya'nın ibadete açılması sadece yurt dışındaki Türklerin değil, Türkiye'deki insanların değil, tüm dünyadaki Müslümanların sevinçle karşıladığı bir olay. Ancak burada yapılan, atılan adım, Hristiyanlara karşı, Katoliklere veya Ortodokslara karşı atılan bir adım değildir. Ayasofya'nın asli hizmetine geri dönmesidir." diye konuştu.

UID'nin salgın döneminde yardım kuruluşu gibi çalıştığına değinen Bilgi, etkinliklerinin tekrar başlaması noktasında ön hazırlıkları yaptıklarını ve Danimarka'nın ardından UID'in Avusturya şubesini ziyaret edeceğini söyledi.

Öte yandan, 2016 yılında başkanlık görevine seçilen Fatih Alev, Danimarka İslam Merkezi'ndeki görevine geri döneceğini belirterek, UID Danimarka şubesi başkanlığından ayrıldı. Yapılan genel kurulda, UID Danimarka şubesinin başkanlığına oy birliğiyle Selçuk Çakıcı seçildi.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Avustralya Danimarka Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title