Haberler

Son dakika haber! Muğla 15 Temmuz şehidinin annesi Vatanı için canını veren yavrumla gurur duyuyorum

Güncelleme:

Son dakika haberine göre 15 Temmuz şehidinin annesi: Vatanı için canını veren yavrumla gurur duyuyorumFETÖ/PDY'nin 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara'da şehit edilen Astsubay Başçavuş Ziya İlhan Dağdaş'ın annesi Bilsen Dağdaş, acısının bağrını yaktığını ve her gün ağladığını belirterek "Vatanı için canını...

15 Temmuz şehidinin annesi: Vatanı için canını veren yavrumla gurur duyuyorum

FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara'da şehit edilen Astsubay Başçavuş Ziya İlhan Dağdaş'ın annesi Bilsen Dağdaş, acısının bağrını yaktığını ve her gün ağladığını belirterek "Vatanı için canını veren yavrumla gurur duyuyorum" dedi.

15 Temmuz'daki darbe girişiminden 4 gün önce Erzincan'dan Ankara'ya Kara Harp Okulu Bando Bölük Komutanlığı'na tayin edilen bekar Astsubay Başçavuş Ziya İlhan Dağdaş, kiraladığı bir eve yerleşti. Dağdaş, darbe girişimi gecesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halkın sokağa çıkması çağrısı üzerine sivil kıyafetle Genelkurmay Başkanlığı'nın önüne gitti. Astsubay Dağdaş, burada başına isabet eden tek kurşunla yaşamını yitirdi. Dağdaş'ın Muğla'da oturan annesi, darbe girişimi sonrası oğlundan haber alamayınca Ankara'ya gitti. İlk önce oğlunun gözaltına alınan askerler arasında olduğunu düşünen işçi emeklisi anne Bilsen Dağdaş, listede adını bulamayınca, bu kez hastaneleri araştırdı. 6 gün oğlunu arayan anne, son çare olarak istemeyerek de olsa Ankara Adli Tıp Kurumu'na gitti. Burada kimliği belirsiz kişilere ait cesetler olduğunu öğrenen Bilsen Dağdaş, DNA örneği verdi. Darbe girişiminden 8 gün sonra Adli Tıp Kurumundaki görevlilerin kendisini aramasıyla acı haberi alan anne Dağdaş, oğlunun cansız bedenine ulaştı. Dağdaş'ın cenazesi, memleketi Muğla'da toprağa verildi.

İSMİ OKULA VERİLDİ

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce Muğla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne Şehit Ziya İlhan Dağdaş ismi verildi. 4 yıldır acısı dinmeyen Bilsen Dağdaş, oğlunun fotoğrafını bir an olsun elinden düşürmeyerek gözyaşı döküyor. Anne Dağdaş, "Ziya çok merhametli bir çocuktu. Sokakta fakir gördüğü zaman cebindeki son kuruşunu verirdi. Çarşı iznine çıkan askerinin cebine harçlık koyardı. Askerler yavruma 'Ziya baba' diye hitap ederlerdi. Küçüklere sevgili, büyüklere saygılı davranırdı. Sofradan 'Anneciğim bugün de haram yemedim' diye kalkardı. Helali ve haramı bilirdi. Evinin her köşesinde Atatürk ve Türk bayrakları asılıydı. Güneydoğu'ya gidip askerlerimizin kanını yerde bırakmamak için sabırsızlanıyordu" dedi.

'ACIM BAĞRIMI YAKIYOR, HER GÜN AĞLIYORUM'

Dağdaş, "Rabbim evladıma şehit olmayı nasip etti. Yavrumun şehit olmasından sonra kolum kanadım kırıldı. Acım bağrımı yakıyor ve her gün ağlıyorum. Ziya'mı çok özlüyorum. Yetkililerin hainleri idam ettirmelerini istiyorum. Oğlumu hangi darbecinin vurduğunu bana söylesinler. Vatanı için canını veren yavrumla gurur duyuyorum" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

15 Temmuz Ankara Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title