Haberler

Son dakika haber: Kanada hükümetine Müslümanlara ait hayır kurumlarına yönelik ön yargılı denetimleri durdurması çağrısı

Güncelleme:

Son dakika haberleri... Merkezi Kanada'nın başkenti Ottawa'da bulunan Uluslararası Sivil Özgürlükler İzleme Grubu (ICLMG), Kanada hükümetine çağrıda bulunarak, Gelir İdaresi tarafından Müslümanlara ait hayır kurumlarına yönelik ön yargılı denetimlerin durdurulmasını istedi.

Merkezi Kanada'nın başkenti Ottawa'da bulunan Uluslararası Sivil Özgürlükler İzleme Grubu (ICLMG), Kanada hükümetine çağrıda bulunarak, Gelir İdaresi tarafından Müslümanlara ait hayır kurumlarına yönelik ön yargılı denetimlerin durdurulmasını istedi.

Grup tarafından Kanada Başbakanı Justin Trudeau'ya hitaben hazırlanan ve şu ana kadar 130 sivil toplum kuruluşunun da imza koyduğu açık mektupta, Müslümanlara ait hayır kurumlarını, sırf dini aidiyetlerinden dolayı terörün finansmanı şüphesiyle hedef almanın İslamofobik ve ön yargılı olduğuna dikkat çekildi.

Trudeau'nun, London kentindeki terör saldırısında hayatını kaybeden 4 kişilik aile için yapılan anma törenindeki konuşmasının hatırlatıldığı mektupta şu ifadeler yer aldı:

"Korkunç bir terör saldırısında öldürülen Afzaal ailesi için yapılan anma töreninde, 'İslamofobi gerçektir, ırkçılık gerçektir' diyerek harekete geçeceğinize söz verdiniz. Kanada'nın 'ulusal güvenlik' arayışından sistematik ırkçılığı, yabancı düşmanlığını ve İslamofobiyi çıkarmak zorunludur. Müslüman toplumun profilini çıkarmak ve hedef almak başlı başına derinden zarar verici ve temel hakların ihlalidir."

Kanada Gelir İdaresi CRA'nın bünyesinde İnceleme ve Analiz Bölümü (RAD) isimli gizli bir bölüm bulunduğu anımsatılan mektupta, bu bölümün Kanada'daki Müslüman hayır kurumlarını hedef aldığı ileri sürüldü.

Mektupta, RAD tarafından 2008 ve 2015 yılları arasında denetlenen ve hayır kurumu statüsü iptal edilen kurumlarının yüzde 75'inin Müslümanlara ait olduğu belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

Justin Trudeau Ottawa Kanada Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title