Haberler

Son dakika haber: İspanya'da Kovid-19 vakalarındaki artışa karşı bölgesel ek önlemler alındı

Güncelleme:

İspanya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında son iki haftadır tespit edilen yeni vaka sayılarındaki artışın devam etmesiyle yerel yönetimler ek önlemler açıklamaya başladı.

Sağlık Bakanlığının güncellediği Kovid-19 verilerine göre, son 3 günde 61 bin 422 yeni vaka ile toplam vaka sayısı 2 milyon 111 bin 782'ye çıktı.

Ülkede salgından dolayı hayatını kaybedenlerin sayısı da 8 Ocak'tan bugüne 401 artışla 52 bin 275'e ulaştı.

Yeni vaka sayılarındaki artışlardan dolayı Endülüs, Madrid, Balear Adaları ve Asturias gibi bazı özerk yönetimler, Kovid-19'a karşı 25 Ekim'den bu yana ülke genelinde uygulanan olağanüstü hal (OHAL) gereği gece sokağa çıkma kısıtlamaları ile en fazla 6 kişiye kadar bir araya gelme önlemlerini genişletti.

Sokağa çıkma yasağının başlama saati 23.00'dan 22.00'a çekilirken, bar, restoran ve alışveriş merkezlerinin çalışma saatleri de kısıtlandı.

Ayrıca başkent Madrid'de 1,2 milyon kişiyi etkileyecek şekilde bölgesel karantina kararı alındı.

Diğer yandan İspanya'da 27 Aralık'ta başlayan Kovid-19 aşılaması, hafta sonunda ülkenin büyük kısmını etkisi altına alan kötü hava şartlarından dolayı yavaşlatıldı.

Gelen yeni aşıların dağıtılması için askeri birlikler görevlendirildi.

Portekiz'de Kovid-19'a bağlı en yüksek günlük can kaybı sayısı kaydedildi

Portekiz Sağlık Bakanlığı, Kovid-19'dan son 24 saatte 122 kişinin hayatını kaybettiğini ve 5 bin 604 yeni vaka tespit edildiğini bildirdi.

Böylece, Portekiz'de salgının başlamasından bu yana virüse bağlı en yüksek günlük ölüm sayısı kayıtlara geçti.

Ülkede Kovid-19'dan hayatını kaybedenlerin sayısı 7 bin 925'e, toplam vaka sayısı da 489 bin 293'e çıktı.

Kovid-19 aşılarına 27 Aralık'ta başlayan Portekiz'de 9 Kasım'dan bu yana uygulanan ve 15 Ocak'a kadar uzatılan OHAL kapsamında salgının yoğun görüldüğü yerlerde serbest dolaşım kısıtlamaları getirilip, halktan zorunlu olmadıkça gece sokağa çıkmaması isteniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Portekiz İspanya Madrid Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek? Bahar CANLI izle! SHOW TV Bahar 8.bölüm CANLI izleme linki! Paris Hilton, Taylor Swift geleceği için VIP alandan mı çıkarıldı? Paris Hilton neden VIP alandan çıkarıldı? Her derde deva! Cevizi suya koyun ve için; Etkisine inanamayacaksınız...
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title