Haberler

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, barış ve kalkınma için bölgesel koalisyon oluşturulması çağrısında bulundu

Güncelleme:

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın konferanstaki konuşması İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Ortadoğu bölgesinin sürdürülebilir güvenliğe ihtiyacı olduğunu ve bölge ülkelerine barış ve kalkınma için bir koalisyon oluşturma çağrısında bulundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın konferanstaki konuşması İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Ortadoğu bölgesinin sürdürülebilir güvenliğe ihtiyacı olduğunu ve bölge ülkelerine barış ve kalkınma için bir koalisyon oluşturma çağrısında bulundu.

Abdullahiyan, Bağdat İş Birliği ve Ortaklık Konferansı'nda yaptığı konuşmada, Irak'ta istikrarın sağlanması için ülkesinin bu ülkeye desteğini sürdüreceğini belirtti.

ABD'nin bölgedeki varlığının sürdürülebilir barış ve istikrara engel olduğunu vurgulayan Abdullahiyan, "Amerikalılar bölge halklarına asla barış ve güvenlik getirmeyecek. Bölgedeki istikrarsızlığın temel nedeni dış müdahaledir." ifadelerini kullandı.

Abdullahiyan, sürdürülebilir bölgesel güvenliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğunu ve bunun için bölge ülkeleri arasında karşılık güvenin sağlanması gerektiğini vurguladı.

İran'ın bölgesel diyaloğun geliştirilmesi için hazır olduğunu belirten Abdullahiyan, sürdürülebilir güvenliğin sağlanması ve barış ve kalkınma için bölge ülkelerinin ekonomik kaynaklarını kullanarak bir koalisyon oluşturması gerektiğini ifade etti.

Abdullahiyan, İran'ın, Irak hükümetinin "yabancı birliklerin ülkeden çıkarılması ve erken seçimler" de dahil olmak üzere aldığı tüm kararları desteklediğini dile getirdi.

Ülkesinin terörle mücadelede Irak'a destek vermeye devam edeceğini kaydeden Abdullahiyan, konferansta Suriye rejiminin yer almamasından da üzüntü duyduklarını sözlerine ekledi.

Göreve gelmesinin ardından ilk ülke dışı gezisini Irak'a yapan Abdullahiyan, İranlı General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi Mühendis'in öldürüldüğü Bağdat Uluslararası Havalimanı'ndaki bölgeyi ziyaret etti.

Abdullahiyan, burada yaptığı konuşmada, 3 Ocak 2020'de ABD tarafından düzenlenen suikasta ilişkin tüm yasal girişimlere başvuracaklarını belirterek, "ABD yönetimi, bu eylemin sonuçlarından kaçamaz. Bu terör eyleminin failleri ve azmettiricileri cezalandırılmalı ve adalete teslim edilmelidir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu İran Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title