Haberler

Son dakika haber! Hollanda'da geçici hükümet sokağa çıkma kısıtlamasını kaldırma kararını durdurmak için yüksek mahkemeye başvurdu

Güncelleme:

Son dakika gündem haberi... Hollanda'da geçici hükümet, Lahey kentindeki mahkemenin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele çerçevesinde getirilen sokağa çıkma kısıtlamasının, parlamentonun görüşü alınmadan yürürlüğe konulduğu ve özgürlükleri kısıtladığı gerekçesiyle derhal kaldırılma kararını durdurmak...

Hollanda'da geçici hükümet, Lahey kentindeki mahkemenin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele çerçevesinde getirilen sokağa çıkma kısıtlamasının, parlamentonun görüşü alınmadan yürürlüğe konulduğu ve özgürlükleri kısıtladığı gerekçesiyle derhal kaldırılma kararını durdurmak için yüksek mahkemeye başvurdu.

Geçici hükümetin Başbakanı Mark Rutte ve Adalet ve Güvenlik Bakanı Ferd Grapperhaus konuyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Rutte, burada yaptığı konuşmada, sokağa çıkma yasağı tedbirinin kaldırılma kararının Kovid-19 mücadelesini doğrudan etkileyeceğini belirterek, "Sokağa çıkma yasağı yasal gerekçelerle haklı olarak kaldırılması gerekiyorsa o zaman bunu tekrar değerlendireceğiz. Fakat bu tedbir sizin ve başkalarının güvenliği için gereklidir. Herkesi mümkün olduğunca sokağa çıkma yasağına bağlı kalmaya çağırıyorum." ifadelerini kullandı.

İngiltere'de görülen Kovid-19'un mutasyon geçiren ve daha hızlı yayılan yeni türünden hala çok endişeli olduklarını vurgulayan Rutte, "Sokağa çıkma yasağı bu varyant nedeniyle enfeksiyon sayısının tekrar artmasını önlemek için getirildi. Gerçekten bu yasağa ihtiyacımız var." değerlendirmesinde bulundu.

Grapperhaus da hükümetin, mahkemenin bugün aldığı sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırılma kararını durdurmak için yüksek mahkemeye başvurduklarını, temyiz kararı çıkana kadar sokağa çıkma yasağının devam etmesi talebinde bulunduklarını söyledi.

Temyiz kararının hükümet açısından olumlu olacağını umut eden Grapperhaus, olumsuz karar çıkması halinde sokağa çıkma yasağıyla ilgili acil bir yasa çıkaracaklarının altını çizdi. Grapperhaus, "Sokağa çıkma yasağını korumak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz." diye konuştu.

Hollanda'da hükümet 23 Ocak'ta ülke genelinde sokağa çıkma kısıtlamasını yürürlüğe koymuş ve ardından bunu 3 Mart'a kadar uzatma kararı almıştı.

Lahey kentindeki mahkeme bugün, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele çerçevesinde getirilen sokağa çıkma kısıtlamasının parlamentonun görüşü alınmadan yürürlüğe konulduğu ve özgürlükleri kısıtladığı gerekçesiyle derhal kaldırılmasına hükmetmişti.

Yasal dayanağının olmadığı gerekçesiyle sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırılmasına hükmeden mahkeme, kısıtlamanın özgürlükleri kısıtladığı gerekçesiyle parlamentonun onayı alınarak uygulanması gerektiğine karar vermişti.

Kaynak: AA / Güncel

Sokağa Çıkma Yasağı Mark Rutte Hollanda Hükümet Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title