Haberler

Son dakika haber: Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Demirel mezarı başında anıldı

Güncelleme:

Son dakika güncel haberi... Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, ölümünün 5. yılında memleketi Isparta'daki anıt mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, ölümünün 5. yılında memleketi Isparta'daki anıt mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.

Atabey ilçesi İslamköy'de Demirel'in mezarının bulunduğu Çalça Tepesi'nde düzenlenen törenin başında Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

Demirel'in anıt mezarına gül konulan törende, Vali Ömer Seymenoğlu anıta Cumhurbaşkanlığı çelengini sundu. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında maske dağıtılan tören, Demirel'in öz geçmişinin okunmasının ardından sona erdi.

Tören sonrası gazetecilere açıklama yapan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Demirel'in Türkiye'de büyük hizmetlere imza attığını söyledi.

"Demirel, yasaklara karşı mücadele vermiş bir demokrasi kahramanı" diyen Uysal, şöyle konuştu.

"Cumhurbaşkanımız Demirel'i, 5. ölüm yıl dönümünde bizler de rahmetle yad ediyoruz. İçinden süzülerek geldiğimiz bu tarihi mecranın bizlere emanet ettiği bu bayrağı daha ileriye taşımak maksadıyla tüm arkadaşlarımızla mücadele etmenin gayreti içerisindeyiz. Bugünden geriye baktığımızda Türkiye'nin kademe kademe siyasi hayata geçtiği andan itibaren liderlerimiz, kendi dönemlerinde, zamanın tarihi ruhunu yakalayarak dünyayla birleşmesi, huzur içerisinde refahını yakalayabilmesi, bölgesinde güçlü istikrara hizmet eden bir işleyen bir demokrasi gerçekleştirmek için çabaladılar."

Törene, Uysal'ın yanı sıra Isparta Valisi Seymenoğlu, eski Çevre Bakanı Ahmet Hamdi Üçpınarlar, İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanı Tuğgeneral Tamer Atay, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve Demirel'in yakınları katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Süleyman Demirel Isparta Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title