Haberler

Son dakika haber... Depremde 4 evlat acısı yaşayan 2 anne: Rıza Bey Apartmanı'nın yerine çocuk parkı yapılsın

Güncelleme:

İZMİR'in Seferihisar ilçesi açıklarında meydana gelen 6.6'lık depremde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nda Yücel ailesine mensup 4'ü çocuk 5 kişi yaşamını yitirdi. Çocuklarını ve kayınvalidelerini kaybetmenin acısını yaşayan Emine Yücel ile Nilay Yücel, yetkililerden son bir ricaları olduğunu, Rıza Bey Apartmanı'nın bulunduğu alanın çocuk parkı yapılmasını istediklerini söyledi. İsteğini sosyal medyadan duyuran Emine Yücel, "Rıza Bey Apartmanı çocuklara park olmalı. Rıza Bey Parkı olsun" ifadelerini kullandı. Nilay Yücel ise, "Burada çocukların sesini duymak istiyoruz. Burası lütfen park olsun" dedi.

Seferihisar açıklarında meydana gele 6.6 büyüklüğündeki depremde, yıkılan Rızabey Apartmanı'nda Arife Yücel (60) ile torunları Diren (3), Lena (4), Vera (6) ve Feda Yücel (10) enkaz altında kalarak yaşamını yitirdi. Arife Yücel ve 4 torununun depremden 3 gün sonra cansız bedenlerine ulaşıldı. 5 kişi, memleketleri Çorum'da toprağa verildi.

Diren ve Feda kardeşlerin annesi Emine Yücel, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, 2 kızı ve 2 yeğeni ve kayınvalidesini kaybetmenin acısının çok büyük olduğunu belirtti. Emine Yücel paylaşımında, Rıza Bey Apartmanı'nın bulunduğu alanın çocuk parkı yapılması çağrısında bulundu. Yücel paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Bir deprem yavrularımı, umutlarımı, her şeyi benden alıp gitti. Fedam, Diren'im ve birçok yavrumuz Rıza Bey Apartmanı'nda yüreğimizi yaktı, şimdi oraya binalar yapılacakmış, dayanamıyorum orada binalar görmeye. Orası çocuklara park olmalı. Rıza Bey Parkı olsun, orada çocuk sesleri olsun."

2 ANNE DE AYNI ŞEYİ İSTEDİ

Emine Yücel'in bu paylaşımı, birçok kullanıcının desteğini topladı. Paylaşımın ardından Lena ve Vera kardeşlerin annesi Nilay Yücel de, çağrıyı yineledi. 2 kızı ve 2 yeğeni ile kayınvalidesini kaybeden Nilay Yücel de sevdiklerine mezar olan Rıza Bey Apartmanı'nın bulunduğu yere çocuk parkı yapılmasını istedi.

'BURADA ÇOCUK SESLERİ DUYULSUN, LÜTFEN PARK OLSUN'

Depremin kapanması zor yaralar bıraktığını belirten Nilay Yücel, "Rızabey Apartmanı'nda iki kızımı, iki yeğenimi ve annemi kaybettik. Deprem hepimizde kapanması zor yaralar bıraktı. Deprem anından itibaren yanımızda olan devlet büyüklerimizden son bir ricamız var. Burada Rızabey Apartmanı'nda çocukların sesini duymak istiyoruz. Burası lütfen park olsun" dedi.

'DEPREMDE ÖLENLERİN 3'TE 1'İ BURADA'

Arife Yücel'in halasının kızı olduğunu belirten Tayfun Yücel, annelerin çalışması nedeniyle çocuklara babannelerinin baktığını söyleyerek, acılarının çok taze olduğunu dile getirdi. Tayfun Yücel, "Ben deprem sırasında Alsancak'taki dükkandaydım. Deprem olunca buraya yürüyerek geldim, enkazla karşılaştım. 4 torun ve 1 babaanne olmak üzere 5 yakınımızı kaybettik. Çok üzgünüz. Buranın park olmasını istiyoruz. Ülke olarak böyle şeyleri çabuk unutuyoruz. Üzerinden birkaç hafta geçince unutulmaya yüz tutuyor. Depremde toplam 117 kişi öldü, 37'si bu apartmanda. Yani 3'de biri bu apartmanda olduğu için sadece benim akrabalarım açısından değil, diğer canların da burada anılması için bir park ve depremzedeleri temsil edecek bir anıt yapılmasını talep ediyoruz. Tüm apartman sakinleri böyle istiyor" diye konuştu.

'TARİF EDİLEMEYECEK ACI BIRAKTI BİZDE '

Bu apartmandaki dairenin Hüseyin Yücel'e ait olduğunu anlatan Yücel, şöyle devam etti:

"Büyük oğlu da Emrah Apartmanı'nın karşısında oturuyordu. Ablam torunlara bakarken Diren daha küçük olduğu için genelde bu eve geliyordu. 2013'de alınmıştı bu ev. Anısı çok. Torunlar dedelerini hiç görmedi. Bana 'dede' derlerdi. Birbirimizi çok severdik. Tarif edilemeyecek acı bıraktı bizde. Allah kimseye göstermesin.'


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Seferihisar Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi!
500

Yorumlar (1)

ENİS:

GÜZEL FİKİR. BU KONU BORNOVA VE İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YETKİ ALANINDA. ORADAKİ MAĞDUR APT. SAKİNLERİNE EŞ DEĞERDE BİR YERDE BİRER DAİRE SATIN ALIP VERİR, YIKILAN YERE DE PARK YAPAR, OLUR BİTER. HADİ BEYLER SLOGAN BELEDİYECİLİĞİNDEN VAZGEÇİN, BİRAZ İCRAAT YAPIN.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title