Haberler

Son dakika haber: Bursa'da 20 bin konut kentsel dönüşümle 2024'e kadar yenilenecek

Güncelleme:

Gelen son dakika haberlerine göre Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa genelinde 70 bin riskli bağımsız birimin bulunduğunu belirterek, şu anda devam eden projelerde 20 bin bağımsız birimin kentsel dönüşümünün sürdüğünü bildirdi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa genelinde 70 bin riskli bağımsız birimin bulunduğunu belirterek, şu anda devam eden projelerde 20 bin bağımsız birimin kentsel dönüşümünün sürdüğünü bildirdi.

Aktaş, basın toplantısında, Bursa'da hayata geçirdikleri projeleri ve devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarını anlattı.

Türk tarihinin ve geçmişin izlerini taşıyan dokusunu kaybetmeden hızlı bir dönüşüm yaşayan Bursa'da tarihe ve yeşile dönüşümün başladığını ifade eden Aktaş, Bursa'nın, Marmara Bölgesi'nde gerek fay hatlarına yakınlığı gerekse zemin durumu sebebiyle en ciddi risklerin bulunduğu şehirler arasında yer aldığını söyledi.

Aktaş, gelecek 20-30 yılda Bursa'da ciddi bir depremin beklendiğini anımsatarak, depreme karşı önlem alınması gerektiğini, bu kapsamda, Bursa ile tüm Türkiye'nin gündeminde yer alan kentsel dönüşüm ve şehir planlama çalışmalarının çözüm olarak karşılarına çıktığını vurguladı.

Bu çerçevede yatay mimari, engelsiz yaşam, sosyal donatı ve teknik altyapı, çevresel değerlerin korunması, sürdürülebilirlik, tarihi ve kültürel mirasın korunması gibi tasarım kriterleri de dikkate alınarak Bursa Merkez Planlama Bölgesi Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi hazırlandığını dile getiren Aktaş, 17 ilçenin tamamında çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Kentsel dönüşümde dikkat ettikleri hususları aktaran Aktaş, bunlardan bazılarının; kompakt yerleşme ve yoğunluk, yerleşme düzeni ve konut çeşitliliği, kamusal açık alan tasarımı, ulaşım ve erişilebilirlik, altyapı, teknoloji, sosyal yapı ve yaşanabilirlik, ekonomi oluşturma, yönetişim ve yeşil alan gibi kriterler olduğunu bildirdi.

Aktaş, BM Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Miras Listesi'nde yer alan 700 yıldır "ticaretin kalbi" olarak nitelendirilen 480 dönümlük Hanlar Bölgesi'nin tarihi siluetini bozan yapılardan temizlenmeye başlandığını söyledi.

İlk kazmanın bir ay önce vurulduğunu hatırlatan Aktaş, 13 han, bedesten ve 21 caminin bulunduğu bölgedeki dönüşüme ilişkin şunları aktardı:

"Hanlar Bölgesi eski kimliğine kavuşturularak yerli ve yabancı turistler için cazibe merkezi olacak. Böylelikle proje Bursa'nın tarihi ve kültürel turizmden hak ettiği payı almasının önünü açacaktır. Projenin 2022 sonunda tamamlanması amaçlanıyor. Bu projeyle Hanlar Bölgesini gece gündüz yaşayan, tarih kokan kimliğinin gün yüzüne çıktığı, akıllı şehircilik uygulamalarıyla konforlu ve güvenli bir yaşam alanına dönüştürülmesini hedeflemekteyiz. Hanlar Bölgesi sadece günlük ihtiyaçların karşılandığı bir bölge olmaktan çıkarak tarih ve kültür şehri Bursa kimliğinin gün yüzüne çıkmasında etkili bir rol oynayacak."

Aktaş, Hanlar Bölgesi'nin dönüşümü için 200 milyon liralık kaynak ayırdıklarını belirterek, "Şu anda 1,8 milyon turist ağırlıyoruz. Hanlar Bölgesi dönüşümü ve yürüttüğümüz diğer projeler sayesinde yenilenen ve yeşillenen Bursa'nın 2024'te 5 milyon turist ağırlamasını hedefliyoruz." dedi.

"Şu anda 20 bin riskli konut dönüştürüyoruz"

Kentte devam eden kentsel dönüşüm projesi sayısının 8 olduğunu kaydeden Aktaş, her yıl yaklaşık 70 bin göç alan kentin kaliteli yapı stoğuna ihtiyacı olduğunu söyledi.

Aktaş, kentte riskli yapıların bir an önce dönüşümü için çalışmaları sürdürdüklerini belirterek, "Kentte toplam 70 bin riskli bağımsız birim var. Şu anda dönüşümü devam eden projelerimizde 20 bin bağımsız birimin dönüşümü sürüyor. Yani şu anda toplam riskli konut stoğunun yüzde 30'unu yeniliyoruz. Bu yapıların 2024'e kadar yenilenmesini hedefliyoruz. Binlerce dönümlük alanlarda süren dönüşümle 100 bine yakın kişinin hayatına dokunuyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Alinur Aktaş Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title