Haberler

Son dakika haber! BM: Zengin ülkelerin iş gücündeki göçmen artışı küresel ekonomiye katkı sunabilir

Güncelleme:

Son dakika gündem haberi: NEW Yüksek gelirli ülkelerin iş gücündeki yüzde 3'lük göçmen artışının küresel düzeyde gayrisafi yurtiçi hasılaya (GSYİH) 2025 yılına kadar 356 milyar dolar katkıda bulunabileceği tahmin ediliyor.

NEW Yüksek gelirli ülkelerin iş gücündeki yüzde 3'lük göçmen artışının küresel düzeyde gayrisafi yurtiçi hasılaya (GSYİH) 2025 yılına kadar 356 milyar dolar katkıda bulunabileceği tahmin ediliyor.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, göçmenler ve sunduğu fırsatlara ilişkin raporunda güvenli ve düzenli göçün kalkınma ve ekonomik iyileşmeye katkılarına dikkati çekti.

Zorunlu göçün son 10 yılda iki kat artarak 79 milyon kişiye çıkmasının ve göçün nedenleriyle mücadelenin kalkınma için gerekli olduğu belirtilen raporda, göçmenlerin iş gücüne katkılarının ekonomik iyileşme için gerekli olduğu ifade edildi.

İyi yönetilen insan hareketliliğinin ekonomik büyüme, eşitsizlikleri azaltma ve farklı toplumları birbirine bağlamaya katkı sağlayacağına dikkat çekilen raporda, dünya nüfusunun yalnızca yüzde 3,5'inin göçmen olmasına rağmen göçmenlerin 2015'te küresel GSYİH'ye yüzde 9 katkı sağladığı belirtildi.

Raporda, Uluslararası Para Fonu ve Dünya Bankası'nın araştırmasına göre ise yüksek gelirli ülkelerdeki göçmen nüfusundaki yüzde birlik artışın kişi başına geliri yüzde iki artıracağı ve yine yüksek gelirli ülkelerin iş gücünde yüzde 3'lük göçmen artışının küresel düzeyde gayrisafi yurtiçi hasılaya 2025 yılına kadar 356 milyar dolar katkı sağlayabileceği tahmin ediliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title