Haberler

Son dakika haberleri... Bakan Akar, Mamuşa'da resmi temaslarda bulundu

Güncelleme:

Son dakika haber... Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kosova'nın tek Türk belediyesi olan Mamuşa'da vatandaşlarla bir araya geldi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kosova'nın tek Türk belediyesi olan Mamuşa'da vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşlarla tek tek sohbet eden Akar Çanakkale Anıtı'nı ziyaret etti ve Atatürk Lisesi'nde öğrencilere tablet bilgisayar hediye etti.

Akar, resmi ziyaret kapsamında bulunduğu Kosova'da çeşitli ziyaretler de gerçekleştirdi. Prizren'deki Kosova Türk Temsil Heyet Başkanlığı ziyaretinin ardından Akar'ın bir sonraki durağı Kosova'nın tek Türk belediyesi Mamuşa oldu. Burada vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan Akar, ilk olarak belediyeyi ziyaret etti. Belediye Başkanı Abdülhadi Krasniç tarafından kapıda karşılanan Akar, kendisini görmek için bekleyen vatandaşlarla tek tek selamlaştı, onlarla sohbet etti. Daha sonra Krasniç'in makamına geçen Akar, 'Bizler sizlerin barış, istikrar içinde müreffeh bir şekilde yaşamanızı istiyoruz. Türkiye Kosovalı kardeşlerini, burada yaşayan soydaşlarını hiçbir zaman unutmadı. Bu coğrafyada çok sıkıntılar yaşandı. Temennimiz bunların tamamen sona ermesi ve ekonomik hayatın çok daha iyi seviyelere gelmesidir' ifadelerini kullandı.

'KİŞİLİĞİMİZİ, KİMLİĞİMİZİ BİLECEĞİZ'

Akar, şunları söyledi:

'Bir taraftan kendi ana kültürünü muhafaza etmek diğer taraftan da içinde bulunduğu topluma uyum sağlamak önemli. Kişiliğimizi, kimliğimizi bileceğiz. Bizler, Türkler olarak içinde yaşadığımız toplumların gelişmesi, daha rahat olması için elimizden gelen katkıyı sağlayacağız. Tarihimiz, edebiyatımız, müziğimiz, folklorumuz var, bunları da elimizden geldiğince koruyacağız. Gençlerimizin bağlarını koruması bakımından bunlar çok önemli. Kosova bizim kardeşimiz, dostumuz, müttefikimiz. Buradaki kardeşlerimizin, soydaşlarımızın bilimde, sanatta, ekonomide Kosova'ya her türlü katkıyı sağlamasını bekliyoruz.'

Belediye Başkanı Abdülhadi Krasniç ise ziyaretiyle Akar'ın kendilerine büyük bir gurur verdiğini belirterek, 'Kosovalı Türkler olarak her zaman bölücü değil, yapıcı rol oynamaya çalıştık. Biz Türk'üz ama Kosovalıyız. Kosova devletinin kalkınması için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz' diye konuştu.

ÇANAKKALE ŞEHİTLİĞİ'NE ZİYARET

Ziyaretinin sonunda Belediye binasının önündeki vatandaşlarla da sohbet eden Akar, 'Sizler bizim övüncümüz, gururumuzsunuz. Çalışmalarınız, gayretleriniz her zaman büyük bir övgüyle anlatılıyor. Ne kadar çalışkan olduğunuz, Kosova'nın gelişmesine katkılarınızı büyük bir gururla izliyoruz' dedi. Vatandaşların yeni yılını da kutlayan Akar, Çanakkale Şehitliği ziyaretinin ardından Atatürk Lisesi'ne geçti. Burada öğrencilerle bir araya gelen Akar, 'Sizlerin sorumluluğunuz büyük. İleri düzeyde eğitim alarak hem Mamuşa'ya hem de Kosova'ya bilimde, sanatta önemli katkılar sağlayacağınıza inanıyorum. Bu fırsatı hem kendiniz hem milletiniz için doğru değerlendirmelisiniz. Sizden beklentimiz büyük, dolayısıyla önemli sorumluluklarınız var' dedi.

Akar, daha sonra öğrencilere tablet bilgisayar hediye ederek yeni yıllarını kutladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hulusi Akar Kosova Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title