Haberler

Son dakika haber... Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ilk kez açık kalp ameliyatı gerçekleştirildi

Güncelleme:

Son dakika haberler: Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, ilk açık kalp ameliyatı gerçekleştirildi.

Alanya Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'nde, ilk açık kalp ameliyatı gerçekleştirildi.

Alanya ilçesinde yaşayan 48 yaşındaki Ramazan Kaya, kalp damar tıkanıklığı nedeniyle Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, başvurdu. Kaya, hastanenin yeni açılan servisinde Ankara Şehir Hastanesi Eğitim Sorumlusu Kalp Damar Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ali Özatik ve Prof. Dr. Ümit Kervan'ın koordinasyonluğunda yaklaşık 4 saat süren ameliyata alındı. Başarılı geçen operasyonun ardından Kaya'nın tedavisi yataklı servis biriminde devam etti.

Başhekim Vekili Mustafa Etli, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastane olarak sağlık alanında bir ilki başardıklarını söyledi. Hastanelerinin yeni bir aşamaya geçmiş olduğunu ifade eden Etli, şunları kaydetti:

"Kalp merkezini kurmuştuk. Açık kalp ameliyatlarını başlamak için de uğraşlarımız vardı. Ancak Kovid-19 nedeniyle ertelemek zorunda kaldık. Bu süreçte büyük uğraş ve çabalarımızla koordinatör hastanemiz, fiziksel ve teknik ekipmanları denetledi. Olumlu görüş bildirdikten sonra ameliyat için gün saymaya başladık." dedi.

Servisin ilk hastasının da Ramazan Kaya olduğunu dile getiren Etli, koordinatör hastane eşliğinde ameliyatı gerçekleştirdiklerini belirtti. Herhangi bir sıkıntı olmadan hastanın sağlığına kavuştuğunu anlatan Etli, "Yoğun bakımdan çıktı. Haftaya da evine göndereceğiz. Bundan sonra artık açık kalp cerrahisi hastanemizin bir rutini haline gelecek. Bundan sonra vatandaşlarımızda güvenle gelip burada kalp ameliyatlarını olabilirler. " ifadelerini kullandı.

Hasta Ramazan Kaya ise hastanede başhekimden hizmetçisine kadar çok güzel bir hizmet verildiğini söyledi. Bu anlamda ilk açık kalp ameliyatı hastası olmanın kendisi için tesadüf olduğunu dile getiren Kaya, "Doktorların ve sağlık sektörü çalışanlarının hakkı yenmez. Bazen doktorlara saldırıyorlar. Zoruma gidiyor. Oysa bizler için uğraşıyorlar." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ramazan Kaya Alanya Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Çanakkale Boğazı gemi yangını SON DURUM! Çanakkale Boğazı gemi trafiğine açıldı mı? Brighton Manchester City maçı CANLI izle! 25 Nisan Brighton M.City maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title