Haberler

Son dakika haber... Ağrılı kadın kursiyerler öğretmen ve öğrenciler için maske mesaisinde

Güncelleme:

Son dakika gündem haberine göre Ağrılı kadınlar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında öğrenci ve öğretmenler için günlük ortalama 3 bin 500 maske üretiyor.

Ağrılı kadınlar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında öğrenci ve öğretmenler için günlük ortalama 3 bin 500 maske üretiyor.

Kentte Milli Eğitim Müdürlüğü ile Çalışma ve İş Kurumu ( İşkur ) iş birliğiyle pandemi sürecinde öğretmen ve öğrencilerin maske ihtiyacının karşılanması amacıyla 1,5 ay önce kurs açıldı.

Aralarında üniversite öğrencilerinin de bulunduğu 14 kadın kursiyer, 21 Eylül'de aşamalı olarak yüz yüze başlayacak eğitim öğretim dönemi öncesi çalışmalarını yoğunlaştırdı.

"Şu ana kadar 40 binin üzerinde maske ürettiler"

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin, AA muhabirine, Kovid-19 pandemisi sürecinde maske üretmeye karar verdiklerini söyledi.

Bugüne kadar kamu kurumlarına maske desteği sunduklarını ifade eden Tekin, şunları kaydetti:

"Ürettiğimiz maskeleri arkadaşlarımız dikip hazır hale getiriyor. Biz yaptığımız LGS ve diğer açık öğretim sınavlarında bu maskeleri kullandık. Aynı zamanda burada çalışanlar İŞKUR kapsamında çalıştıkları için istihdam edilmiş oldular. Bu maskeleri gerek halkımıza ücretsiz dağıtmak suretiyle aynı zamanda bir destek sağlamış olduk. Okulların açılacağı bu dönemde maske üretimini önemsiyoruz. Bunun kapasitesini daha da artırmayı hedefliyoruz. Arkadaşlarımız şu ana kadar 40 binin üzerinde maske üretti."

Tekin, kadınların günde yaklaşık 3 bin 500 maske ürettiğini, bu sayıyı 10 bine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

"Meslek sahibi olan kadınlar, Kovid-19'la mücadeleye katkı sunuyor"

İŞKUR İl Müdürü Gıyas Güven ise kadınların hem maske ürettiğini hem de iş alanında istihdam edildiğini anlattı.

Kadınların meslek sahibi olmalarını amaçladıklarını aktaran Güven, "Asıl amacımız ve gayemiz bu noktada ilimizdeki eğitim öğretime maske ile destek olmalarını sağlamak. Kurs 13 Temmuz'da başladı. Bu kursumuz bittikten sonra 25 kursiyerle daha uzun vadeli bir kurs açacağız. Burada üretilen maskeleri ihtiyacı olan kamu kuruluşlarının hepsine dağıtacağız." dedi.

Maske üretenlerden üniversite öğrencisi Meral Çelik de kazanacağı parayla bilgisayar almak istediğini ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Eylül İŞKUR Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir? TFF Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu kaç yaşında, nereli? Gelinim Mutfakta çeyrek altının kim aldı? 18 Nisan Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Gelinim Mutfakta Rabia Kimdir? Gelinim Mutfakta Rabia kaç yaşında, nereli? ERZURUM DEPREM SON DAKİKA | Erzurum'da deprem nerede oldu? Erzurum'da deprem kaç şiddetinde deprem oldu? Kate Middleton nerede? Kate Middleton tedavi görüyor mü, saraydan ayrılıyor mu? Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Emlakjet Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Emlakjet Basket maçı ne zaman?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title