Haberler

Son dakika haber | ABD Dışişleri Bakanı Pompeo Danimarka'da

Güncelleme:

Son dakika haberi... ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, geçen yıl Grönland Adası konusunda diplomatik münakaşaya girdikleri Danimarka'yı ziyaret etti.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, geçen yıl Grönland Adası konusunda diplomatik münakaşaya girdikleri Danimarka'yı ziyaret etti.

İngiltere ziyaretinin ardından Danimarka'ya gelen Pompeo, Başbakan Mette Frederiksen, Dışişleri Bakanı Jeppe Kofod, Grönland Dışişleri Bakanı Steen Lynge ve Faroe Adaları Dışişleri Bakanı Jenis av Rana ile görüşmelerde bulundu.

Pompeo, sabah Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen tarafından Başbakanlık Konutu Marienborg Sarayı'nda kabul edildi.

İkili sarayın bahçesinde yürüyüş yaparak başladığı görüşmesini, konutta yapılan heyetler arası görüşmeyle sonlandırdı.

Frederiksen ile görüşmesinin ardından Pompeo'nun Dışişleri Bakanı Jeppe Kofod ile görüşmesine, Danimarka'ya bağlı adalardan Grönland Dışişleri Bakanı Steen Lynge Faroe Adaları Dışişleri Bakanı Jenis av Rana da katıldı.

Kuzey Kutbu'na ilgi büyük

Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında Pompeo, Danimarka'nın Çin'e karşı müttefik olarak önemine değindi.

Pompeo, geçen yıl ABD Başkanı Donald Trump'un, Danimarka Krallığı'na bağlı Kuzey Kutbu'nda bulunan dünyanın en büyük adası Grönland'ı satın alma önerisini açıklamasının ardından, Danimarka ile Kuzey Kutbu konusunda iş birliklerini artırmak istediklerini vurguladı.

Pompeo, "Danimarka'nın Kuzey Kutbu'nda yaptığı çalışmaları takdir ediyoruz. Bölgeye olan ilgi büyük, özellikle oyunun kuralını bizim gibi oynamayan ülkeler tarafından." dedi.

Çin'i "ulusal tehdit" olarak tanımlayan Pompeo, Danimarka'nın, Çin tehdidine karşı da ABD'ye yardımcı olacağına güvendiğini söyledi.

Danimarka Dışişleri Bakanı Jeppe Kofod ise NATO müttefiki olan iki ülke arasındaki güçlü bağlara vurgu yaparak Grönland'a yaptığı 12,1 milyon dolarlık yardım için ABD'ye teşekkür etti.

Basın toplantısında "Grönland'ın satılması" konusunun görüşmelerde gündeme gelip gelmediği sorulan Kofod, Grönland'ın satılması konusunun geçen yıl kapandığını ve görüşmelerde gündeme gelmediğini, yapılan görüşmelerde Kuzey Kutbu bölgesinde güvenlik ve ticaretin artırılması gibi konuların ele alındığını söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Mevlüt Çavuşoğlu Danimarka Grönland Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title