Haberler

GÜNDEM / 17 Şubat 2021

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Ankara Spor Salonu'nda düzenlenecek 7. Olağan İl Kongresi'ne katılacak, buradan Ordu ve Şanlıurfa il kongrelerine canlı bağlantı yapacak.

6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Ankara Spor Salonu'nda düzenlenecek 7. Olağan İl Kongresi'ne katılacak, buradan Ordu ve Şanlıurfa il kongrelerine canlı bağlantı yapacak.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Azerbaycan Başsavcısı Kamran Aliyev'i kabulünün ardından Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'na başkanlık edecek.

(Ankara/13.30/14.30/15.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM Başkanı Mustafa Şentop, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut'u kabul edecek.

(TBMM/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- İYİ Parti Meclis grup toplantısı düzenlenecek.

(TBMM/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Valilik ziyaretinde bulunacak ve partisinin il kongresine katılacak.

(Ordu/10.00-12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mahir Ünal ve Fatma Betül Sayan Kaya ile AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, Ankara Spor Salonu'nda düzenlenecek AK Parti Ankara 7. Olağan İl Kongresi'ne katılacak.

(Ankara/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- TBMM'den

Genel Kurulda, TSK Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerinde görüşmeler devam edecek.

Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunda, Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ele alınacak.

KİT Komisyonunda, Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğü ile müesseselerinin hesapları görüşülecek.

(TBMM/14.00/11.00/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ka Bant Milli Uydu Haberleşme HUB Sistemi ve Modem Geliştirilmesi Projesi imza törenine katılacak, Azerbaycan Ulaştırma, Haberleşme ve Yüksek Teknolojiler Bakanı Rashad Nabiyev ile bir araya gelecek.

(Ankara/09.00/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, aralık ayına ilişkin özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcunu açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- NATO Savunma Bakanları Toplantısı video konferans yöntemiyle yapılacak.

(Brüksel) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Rusya'da Suriye konulu 15. Garantörler Toplantısı'nın ana oturumu gerçekleştirilecek.

(Soçi) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin kilit isimlerinden firari Adil Öksüz'ün serbest bırakılmasının ardından İstanbul'da saklanmasına yardım ettikleri gerekçesiyle 1'i firari, 4'ü tutuklu 5 sanığın yargılanmasına İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(İstanbul/14.30)

2- Dünya genelinde Kovid-19'a ilişkin gelişmeler takip ediliyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- UEFA Şampiyonlar Ligi'nin son 16 turu ilk maç haftasına, Porto-Juventus ve Sevilla-Borussia Dortmund maçlarıyla devam edilecek.

(Porto/Sevilla/23.00)

2- Futbolda Misli.com 3. Lig 1. Grup'ta 19. hafta, 2, 3 ve 4. gruplarda 21. hafta maçları yapılacak.

3- Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin 20. haftası, OGM Ormanspor-Bellona Kayseri Basketbol, Nesibe Aydın-Samsun Canik Belediyespor, Büyükşehir Belediye Adana Basketbol-BOTAŞ, Fenerbahçe Öznur Kablo-Birevim Elazığ İl Özel İdare ve Galatasaray-Beşiktaş HDI Sigorta maçlarıyla başlayacak.

(Ankara/14.00/16.00/Adana/14.30/İstanbul/15.00/18.30) (Fotoğraflı)

4- Voleybol AXA Sigorta Efeler Ligi'nin 28. haftasına, Halkbank-Arkas Spor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Afyon Belediye Yüntaş, İnegöl Belediyespor-Haliliye Belediyespor, Sorgun Belediyespor-Bursa Büyükşehir Belediyespor, Tokat Belediye Plevne-Ziraat Bankkart maçlarıyla devam edilecek.

(Ankara/İstanbul/14.00/Bursa/Yozgat/16.00/Tokat/17.00) (Fotoğraflı)

5- Voleybol Misli.com Sultanlar Ligi'nin 26. haftasından ertelenen Fenerbahçe Opet-VakıfBank maçı yapılacak.

(İstanbul/17.00) (Fotoğraflı)

6- Hentbolda 2020-2021 sezonu Kadınlar ve Erkekler Türkiye Kupası'nda çeyrek final kuraları çekilecek.

(Ankara/14.00)

7- Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç ve federasyon yönetim kurulu üyeleriyle Olimpik Kadın ve Erkek Boks Milli Takımları, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları kota müsabakaları hazırlık sürecinin değerlendirileceği toplantıda basın mensuplarıyla bir araya gelecek.

(İstanbul/19.30) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- Ekonomistler politika faizinde değişim beklemiyor

Tacirler Yatırım Araştırma Müdürü Özlem Bayraktar Gökşen:

"Politika faizinin yüzde 17 seviyesinde sabit kalması yönünde bir tahminimiz olmasına rağmen, bir artırım ihtimalini de göz ardı etmemek gerektiğini düşünüyoruz"

AA Finans Analisti ve ekonomist Haluk Bürümcekçi:

"Gerek hanehalkı ters dolarizasyonunun güçlendirilmesi ve gerekse enflasyonda yukarı yönlü sürprizlerin devam edebileceğini düşündüğümden TCMB'nin ılımlı bir faiz artışı (en fazla 100 baz puan) ile artırım sürecini sonlandırmasının mevcut dengeler açısından daha doğru olacağını düşünüyorum"

Econs Kurucu Ortağı ve ekonomist Ferhat Yükseltürk:

"TCMB'nin son dönemde gayet başarılı bir şekilde kullandığı sözlü yönlendirmeyle sıkı duruşun sürdürüleceği mesajının bu toplantıda tekrar teyit edilmeye devam edilmesini, faiz oranlarında ise herhangi bir değişikliğe gitmemesini bekliyorum"

(Murat Birinci/İstanbul)

2- İSO, meslek liselerini Ar-Ge merkezine dönüştürüyor

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan:

"Okullarımızın döner sermayelerini güçlendirecek ve onları birer Ar-Ge ve üretim merkezi gibi konumlayacak iş birlikleri oluşturuyoruz"

"(Hazırlıkları süren Teknik Eğitim Mükemmeliyet Merkezi) Bu merkezle amacımız; mesleki ve teknik eğitimin sosyal statüsünü güçlendirmek, niteliğini artırmak, eğitim-sektör ilişkisini güçlendirerek bölgenin beşeri ve kurumsal kapasitesini geliştirmek. İstanbul'da bulunan 300'ün üzerinde meslek lisesinin yönetici, öğretmen ve öğrencilerine yönelik eğitimlerin de tasarlanacağı bu merkez, aynı zamanda mesleki eğitim alanında bir bilgi üretim merkezi işlevi de görecek"

(Musab Turan/İstanbul)

3- Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Murat Gündüz'den "rehavete kapılmayın" uyarısı:

"Vakaların azalması ya da aşılanmaların devamı, insanları gerçekten umutlandırırken rehavete sürükleyebilir"

"O nedenle bu umudumuz tedbirlerin gevşemesine yol açmasın. Birkaç ay daha sabırla bekleyelim, baharın sonunda çok daha iyi bir yaza gireceğimizi umut ediyorum"

"Aşı takvimi sonuçlanıncaya kadar, toplumun önemli bir kısmı bağışıklık kazanıncaya kadar tedbirlere sonuna kadar devam etmemiz son derece önemli"

(İsmihan Özgüven/Adana)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Ankara Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title