Haberler

Son dakika: Eber Gölü'nde 1,5 kilometrekarelik kamışlık alan yandı

Güncelleme:

Son dakika haberlerine göre AFYONKARAHİSAR'da Eber Gölü'nün çekilen sularının olduğu göl arazisindeki kamışlarda yangın çıktı.

AFYONKARAHİSAR'da Eber Gölü'nün çekilen sularının olduğu göl arazisindeki kamışlarda yangın çıktı. Yangına zeminin yumuşak olması nedeniyle itfaiye tarafından müdahale edilemedi. Yangında 1,5 kilometrekareden fazla alan kül oldu.

Eber Gölü'nün Bolvadin ilçesi Derekarabağ mevkiinde 3 ayrı noktada yangın çıktı. Öğleden sonra başlayan yangınlar gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü. Göl arazisinde dumanları ve ateşi gören köylüler durumu jandarma ekiplerine bildirerek yardım istedi. İhbar üzerine bölgeye gelen jandarma ekipleri sabotaj iddiasını araştırdı. Yangına müdahale etmek için gece geç saatlerde Bolvadin Belediyesi'ne ait bir tanker bölgeye geldi. Zeminin yumuşak olmasından dolayı yangına müdahale edemeyen görevliler, tankerle geri dönmek zorunda kaldı.

Eber Gölü'nde kamış kesimi ve rehberlik yaparak geçimini sağlayan Bayram Arıkan, "Gördüğünüz gibi tekrar üzücü bir olay gölümüz yine yanıyor. Vatandaşın ekmek teknesi burası. Gölde su olmadığından dolayı yangınlar çıkmaya başladı. Bu yangınlarında artık ne sebeple yakıldığını bilmiyoruz. Yakanı da göremediğimiz için, bizim burada sahiplenme gibi bir şey olamaz. Her vatandaş istediği yerde çalışma imkanına sahiptir. Normal vatandaşın yakacağını sanmıyorum ama içinden birisi çıkıp yakabilir. Çünkü bu sazları keserek vatandaş buradan geçimini sağlıyor. Gölde su olmadığından dolayı artık yangınlar bu şekilde çıkıyor. Kamışlar gelecek yıl tekrar çıkar ama vatandaşın rızkı bu sene. Bu sene vatandaş bu kamışları kesecek rızkını çıkaracak ama gelecek sene gölümüzde su olmadığından dolayı yağışlar zaten kurak gidiyor, büyük ihtimal bu kamışların olması da şu anda zor. Yani olsa da kalite kamış kesimi yapılamayabilir" dedi.

Derekarabağ Muhtarı Mevlüt Günyaz, göl kenarındaki yaklaşık 1,5 kilometre karelik alandaki kamışların zarar gördüğünü, önceki yangınla beraber toplamda 2,1 kilometrekareden fazla alanın yanarak kül olduğunu söyledi.

Yangınların çıkış nedeni üzerinde jandarma ekiplerince başlatılan çalışmalar sürüyor. Ayrıca rüzgarın şiddetine göre yön değiştiren yangının, kamışların olmadığı araziye doğru ilerleyerek son bulması bekleniyor.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Jandarma Bolvadin Eber Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title