Haberler

Dünya Kupasında Şampiyon, Hırvatistan'ı 4-2 Yenen Fransa Oldu

Güncelleme:

Rusya'da düzenlenen 2018 Dünya Kupasında şampiyon, Hırvatistan'ı 4-2 yenen Fransa oldu. Fransa bu sonuçla Dünya Kupasında 2. kez mutlu sona ulaştı.

2018 Dünya Kupasıfinalinde Fransa ile Hırvatistan karşı karşıya geldi.

Moskova'daki Luzhniki Arena'da oynanan ve büyük bir şölene sahne olan finalde kazanan 4-2'lik skorla Fransa oldu ve Horozlar, tarihte 2. kez Dünya Kupası'nı müzesine götürdü. Fransa'ya galibiyeti getiren goller, 18. dakikada kendi kalesine Mario Mandzukic, 38. dakikada penaltıdan Griezmann, 59. dakikada Pogba ve 65. dakikada Mbappe ile geldi. Hırvatistan'ın sayılarını ise 28. dakikada Perisic ile 69. dakikada Mandzukic kaydetti.

Son Dakika! Dünya Kupasında Şampiyon, Hırvatistan'ı 4-2 Yenen Fransa Oldu

Didier Deschamps, 1998'de oyuncu olarak kazandığı kupadan sonra, Fransa'nın başında teknik direktör olarak da kupaya ulaştı.

FİNALDE VAR İLE PENALTI!

Karşılaşmanın 35. dakikasında yaşanan tartışmalı pozisyonun ardından maçın hakemi Arjantinli Pitana, video yardımcı hakem sistemine başvururarak penaltı kararını verdi ve bir Dünya Kupası finalinde ilk kez VAR sistemi ile penaltı verilmiş oldu. 35. dakikada Ivan Perisic'in ceza sahası içinde elle müdahalesinde önce oyun devam etti, ardımdam hakem Nestor Pitana VAR işareti yaparak kontrollerini gerçekleştirdi ve verdiği penaltıyı Griezmann ağlara gönderdi.

Son Dakika! Dünya Kupasında Şampiyon, Hırvatistan'ı 4-2 Yenen Fransa Oldu

KYLIAN MBAPPE TARİHE GEÇTİ

Kupanın yıldızlarından 19 yaşındaki Kylian Mbappe, Pele'nin (1958) ardından Dünya Kupası finalinde gol atan en genç isim oldu. Öte yandan Fransa'nın her maçta forveti olarak görev alan Olivier Giroud, Dünya Kupasını kaleye isabetli şut çekemeden tamamladı.

Son Dakika! Dünya Kupasında Şampiyon, Hırvatistan'ı 4-2 Yenen Fransa Oldu

FRANSA HIRVATİSTAN'A KARŞI KAYIPSIZ

Fransa, Hırvatistan karşısındaki 4. maçında, 4. galibiyetini elde etti. İki takım, ilk kez 8 Temmuz 1998'de karşı karşıya geldi. Fransa'nın ev sahipliğinde düzenlenen 1998 FIFA Dünya Kupası'ndaki yarı final mücadelesinde kazanan 2-1'lik sonuçla ev sahibi ekip oldu ve adını finale yazdırdı. Hırvatlar o maçta şu anki federasyon başkanları Davor Suker'in golüyle öne geçse de Fransa, Lillian Thuram'ın 2 golüyle sahadan galip ayrıldı. Fransa, söz konusu turnuvanın finalinde de Brezilya'yı 3-0 mağlup ederek tarihindeki ilk ve tek dünya şampiyonluğunu kazandı.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Hırvatistan Fransa Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (13)

ığğğ:

fransa kadro olarak almanya ile beraber en iyi kadroya sahipti favoriydi güçlü takımları da elediler ama belçika maçından kötüydüler, hırvatistana karşı da şans yanlarındaydı kendi kalesine gol ve penaltı futbol şanslarıydı, mbappe çok çok iyiydi diğerleri standarttı hırvatistan veya belçikanın hakkıydı kupa

2
0
yanıtYanıtla
.:

VIVA LA FRANCE ALLEZ FRANCE

1
1
yanıtYanıtla
HIRBO:

TURNUVA BAŞLAMADAN FRANSA FAVORİM DİYORDUM YANILMADIM

1
1
yanıtYanıtla
KOZANLI:

PİSLİKLER KAZANDI YAZIK OLDU HIRVATİSTANA

0
2
yanıtYanıtla
Ayşe:

Ve yine bize uyku yok!!

1
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

turnuva başladıktan sonra şampiyonun yüzde doksan belli olduğu dünya kupası olmamıştı

1
0
yanıtYanıtla
SONUCU BELLİ İDİ İDDİACILAR ZENGİN OLMUŞ:

yarı final maçları oynanmadan önce 1. ve 3. olacak takımların Fransa-Belçika eşleşmesinden çıkacağı belli idi, Hırvat ve İngilizler alınmasına ama 2. ve 4. sıra hariç şansları yoktu. Fransa Belçikayı devirince aslında o maç şampiyon oldular

1
0
yanıtYanıtla
HAKETMEDİ DİYENLER:

çok komik oluyorsunuz hak etmedi diyerek. adamlar favori olarak başladılar maça ve 4 gol attılar.

1
0
yanıtYanıtla
HIRBO:

MBAPPEYİ ÇEKEMEYENLER ANTEN TAKSIN RONALDO MESSİ DEVRİ BİTTİ ARTIK MBAPPE SHOW BAŞLIYOR

0
1
yanıtYanıtla
mert:

Bu beğenmeyenler 81 milyonluk ülkesi dünya kupasına katılamayıp başkasının şampiyonluğunu hazmedemiyenler mi acaba.

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title