Haberler

Son dakika! Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde maden sızıntısı nedeniyle 12 kişi hayatını kaybetti

Güncelleme:

Son dakika haber... Geçtiğimiz temmuz ayında Angola'daki Catoca Elmas Madeni'nde meydana gelen atık sızıntısı nedeniyle Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin (DRC) güneyinde 12 kişinin hayatını kaybettiği, 2 bin 400 kişinin ise hastalandığı bildirildi.

Geçtiğimiz temmuz ayında Angola'daki Catoca Elmas Madeni'nde meydana gelen atık sızıntısı nedeniyle Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin (DRC) güneyinde 12 kişinin hayatını kaybettiği, 2 bin 400 kişinin ise hastalandığı bildirildi.

Geçtiğimiz temmuz ayında Angola'da yer alan ve dünyanın en büyük elmas madenleri arasında bulunan Catoca'da atık sızıntısı meydana gelmişti. Demokratik Kongo Cumhuriyeti (DRC) Çevre Bakanı Eve Bazaiba yaptığı açıklamada, atık sızıntısı nedeniyle DRC'nin güneyinde 12 kişinin hayatını kaybettiğini, 4 bin 400 kişinin ise hastalandığını aktardı.

Bazaiba, sızıntı nedeniyle Tshikapa Nehri'nin kırmızıya döndüğü ve nehirde balık ölümlerinin yaşandığını aktarırken, DRC'nin meydana gelen hasar için "kirleten öder" ilkesi doğrultusunda tazminat isteyeceğini açıkladı.

Kasai Eyalet Valisi Dieudonne Pieme ise yaptığı açıklamada, sızıntı sonucu Tshikapa Nehri'ndeki balık popülasyonunu önemli ölçüde azaldığını belirterek, insanların nehirden su içmelerini ve balık yemelerini yasaklandığını ifade etti.

Angola elmaslarının yüzde 75'inin üretildiği Catoca madenini yöneten Sociedade Mineira de Catoca, can kayıpları ile ilgili henüz açıklama yapmazken, şirket daha önce nehirlere tortu akışını en aza indirmek için derhal önlemler aldığını ve sızıntının etkisini azaltmak için etkilenenlere gıda yardımı yaptığını belirtmişti. - KİNŞASA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Demokratik Kongo Cumhuriyeti Angola Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title