Haberler

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan 'Andımız' Açıklaması: Milli Kimlikle Alakalı Tartışma Yoktur

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yaptığı açıklamada, "Milli kimlikle alakalı bir tartışma yoktur. Türk ifadesinden kimsenin rahatsız olması söz konusu değildir." dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu. Kalın, Danıştay'ın öğrenci andı kararına ilişkin "Bununla ilgili tabii hukuki süreç devam edecek. Onun da hep birlikte takipçisi olacağız.Burada milli kimlikle ilgili bir tartışma yok, okullardaki bir uygulama ile ilgili bir konudan bahsediyoruz. Türk ifadesinden kimsenin herhangi bir rahatsızlığı asla söz konusu değildir. Bu ifade okullarda okunmayınca bizim ne Türklüğümüzden bir kaybımız olur ne Türklük kimliği ortadan kalkar. Buradan yeni bir siyasi polemik, 'milli kimlik nedir, neyi kapsar neyi kapsamaz' gibi bir tartışmaya girmeyi çok doğru bulmuyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'ın açıklamaları şöyle:

"TRUMP İLE GÖRÜŞMEDE FETÖ İLE MÜCADELE DE GÖRÜŞÜLDÜ"

Münbiç yol haritasının önemi vurgulandı. Trump ile görüşmede FETÖ ile mücadele de görüşüldü. Trump, İdlib Mutabakatı nedeniyle Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür etti. ABD ile Gaziantep'tekieğitim önümüzdeki günlerde tamamlanacak. Kaşıkçı cinayetinin önümüzdeki günlerde aydınlatılması hakkında konuşuldu.

"CUMHURBAŞKANIMIZ MHP'Yİ HEDEF ALMADI"

Zaten bu konuyla ilgili Ömer Çelik açıklama yaptı. Cumhurbaşkanımızın MHP'yi, onun tabanını hedef alan bir değerlendirmesi söz konusu bile değil. Kastettiği, özensiz hazırlanması halinde bir Af Yasası'nın doğuracağı toplumsal sonuçlardır.

"TÜRK İFADESİNDEN KİMSENİN HERHANGİ BİR RAHATSIZLIĞI SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"

Bununla ilgili tabii hukuki süreç devam edecek. Onun da hep birlikte takipçisi olacağız.Burada milli kimlikle ilgili bir tartışma yok, okullardaki bir uygulama ile ilgili bir konudan bahsediyoruz. Türk ifadesinden kimsenin herhangi bir rahatsızlığı asla söz konusu değildir. Bu ifade okullarda okunmayınca bizim ne Türklüğümüzden bir kaybımız olur ne Türklük kimliği ortadan kalkar. Buradan yeni bir siyasi polemik, 'milli kimlik nedir, neyi kapsar neyi kapsamaz' gibi bir tartışmaya girmeyi çok doğru bulmuyoruz

"KAŞIKÇI OLAYIYLA İLGİLİ GEREKLİ İNCELEME YAPILIP SAVCILIKLA PAYLAŞILACAK"

Mesele, menfur bir cinayetin aydınlatılması meselesidir. Otoparkta bulunan araçla ilgili inceleme yapılacak. Gerekli inceleme yapılıp savcılıkla paylaşılacak. Delillerin ve bilgilerin toplanması önem arz ediyor. Cumhurbaşkanımızın baştan beri koyduğu çizgi nettir. Olayın bütün yönleriyle aydınlatılması hedefimiz ve görevimizdir. Bu olayla ilgili hiçbir şey gizli kalmayacak. Suudi Arabistan bizim için kardeş ülke.

"ABD'NİN EN KISA SÜREDE ADIM ATMASINI BEKLİYORUZ"

(ABD'nin uyguladığı yaptırımların kaldırılması) Beklentimiz yaptırımların en kısa sürede kaldırılmasıdır. ABD'nin en kısa sürede adım atmasını bekliyoruz. Bu ikili ilişkilerin normalleşmesi sürecinde pozitif bir adım olacaktır

"CUMHURBAŞKANIMIZ ÖNEMLİ BİR TARTIŞMA BAŞLATTI"

(CHP'nin İş Bankası hisseleri) Cumhurbaşkanımız önemli bir tartışma başlattı. Bunun hukuki boyutu var. Siyasi tarafları olacak. Adım adım görelim bu tartışma nasıl derinleşecek. Siyasi partinin şirket ortağı olması siyasi partiler pratiği açısından da uygun olmadığı şeklinde. Önümüzdeki günlerde bu konuların detayı ortaya çıkınca değerlendireceğizdir.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title