Haberler

Son dakika! Corendon Airlines, Capital 500'deki sırasını yükseltti

Güncelleme:

Son dakika gelişmesine göre Ekonomi dergisi Capital'in Türkiye'nin en büyük özel sektör şirketlerini ortaya koyan Capital 500 araştırmasında geçen yıl 273. sırada yer alan Corendon Airlines, bu yıl yerini 66 basamak artırmayı başardı.

Ekonomi dergisi Capital'in Türkiye'nin en büyük özel sektör şirketlerini ortaya koyan Capital 500 araştırmasında geçen yıl 273. sırada yer alan Corendon Airlines, bu yıl yerini 66 basamak artırmayı başardı.

Corendon Airlines Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Olcay Türker, şirketlerin 2019 cirosu baz alınarak yapılan araştırmaya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, geçen yıl 273. sırada yer alan Corendon Airlines'ın, bu sene 207. sıraya yükselerek başarısını bir kez daha ispatladığını belirtti.

Geçen yıl 2 milyar 223 milyon 915 bin 957 liralık net satış ile ulaştırma sektörü sıralamasında 6. sırada yer aldıklarını kaydeden Türker, şirket merkezinin yer aldığı Antalya'nın en büyük şirketleri arasında ise 3. sıraya yerleştiğini vurguladı.

Listeye 2011'de 431. sıradan girdiklerini anımsatan Türker, "Geçtiğimiz 9 sene içerisinde gerçekleşen Corendon Airlines'ın büyüme trendi, Capital 500 listesine de yansıdı ve listede yıllar içerisinde 224 sıra yükselerek 207. sıraya yerleştik. 2019 listesine göre ise yerimizi 66 sıra daha yükselttik. Bu yükselişin sebebi hem 2019'da hedeflediğimiz yolcu sayısına ulaşmamız, birim gelirlerde bir önceki yıla göre artış sağlanması ve döviz kurlarındaki yükseliş oldu." ifadelerini kullandı.

Türker, şirketin büyüme stratejisi doğrultusunda 2020 turizm sezonunda da filo ve hat sayısını artırarak ciroyu yükseltmek hedefinde olduklarını, ama salgın sebebiyle kısa vadeli hedeflerde değişiklik yapmak durumunda kaldıklarını vurguladı.

Avrupa'dan Türkiye'deki turistik destinasyonlara olan kısıtlamalar dolayısıyla talebin azaldığına dikkati çeken Türker, "Bu sezon, etnik popülasyona hitap eden ve Avrupa'dan Anadolu şehirlerine düzenlenen karşılıklı seferlere ağırlık veriyoruz. Bir yandan da 2020-2021 kış ve 2021 yaz hatlarımızın hazırlığı içerisindeyiz. Umudumuz, 2021 sezonunda turistik talebin artması ile büyüme stratejimize kaldığımız yerden devam etmek." değerlendirmesinde bulundu.

Bu arada, Corendon Airlines geçtiğimiz ay açıklanan "Fortune 500 Türkiye'nin En Büyük Şirketleri" sıralamasında da bir önceki seneye göre 40 sıra yükselerek 158. sırada yer almıştı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Türkiye CEO Ekonomi Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title