Haberler

Son Dakika | CHP'li Kaya'dan YKS ve LGS'de kronik hastalığı olanlar için "özel güvenlik tedbiri" çağrısı...

Güncelleme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile Liselere Geçiş Sistemi ( Lgs ) kapsamında merkezi sınava girecek kronik hastalığı olan adaylar için "özel güvenlik tedbirleri" alınması gerektiğini bildirdi.

Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına rağmen LGS'nin 20 Haziran'da, YKS'nin 27-28 Haziran'da yapılacağını belirtti.

Bu süreçte sosyal mesafe aşılacağı ve iletişimde bulunulacağı için insanların Kovid-19 bulaşması riskine açık hale geleceğine dikkati çeken Kaya, YKS ve LGS'ye girecek kronik hastalığı olan adaylar ve birlikte yaşadıkları kronik hastalığı bulunan kişilerin risk altında olduğunu ifade etti.

Sınava girecek kronik hastalığı olan çocuklar ve gençlerin "korktuklarını ve psikolojilerinin bu sınavı kaldıracak durumda olmadığını" söylediklerini kaydeden Kaya, sınav tarihleri yaklaştıkça korku ve stresin daha da arttığını savundu.

Kaya, yetkili kurumların, kronik rahatsızlığı olanlar ile ailelerinde kronik rahatsızlığı bulunan öğrencilerin güvenliğinin sağlanması için ne gibi ek tedbirler alındığına ilişkin açıklama yapmadığını bildirdi.

"Yapılması gereken YKS ve LGS'nin ertelenmesidir"

Konuya ilişkin Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM'ye iki ayrı soru önergesi verdiğini belirten Kaya, şu değerlendirmelerde bulundu:

"YKS ve LGS'ye girecek kronik hastalığı olan öğrenciler ile kronik hastalığı olan kişilerle yaşayan öğrenciler için sınavda gerekli önlemler alınmış mıdır? Alınmışsa hangi önlemler alınmıştır? Alınmamışsa neden alınmamıştır?' diye sordum.

Kronik hastalığı olan çocuklarımızın sağlıklarının korunması için sınavlarda onlar için özel güvenlik tedbirlerinin alınması gerekir. Ailesinde kronik rahatsızlığı olan öğrencilerin de ek tedbirlerle sınava girmeleri sağlanmalıdır.

Yapılması gereken YKS ve LGS'nin ertelenmesidir ancak tüm çabalarımız sonuçsuz kalmış, TBMM'ye verdiğimiz araştırma önergeleri de AKP ve MHP oylarıyla reddedilmiştir."

Kaynak: AA / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Yıldırım Kaya LGS Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title