Haberler

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: S-400 Anlaşması Bu Hafta İmzalanacak

Güncelleme:

Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı füze savunma sisteminde anlaşmanın tamamlandığını belirten Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ''Bu hafta içinde imzalar atılabilir'' dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "S 400 konusunda sorun yok. Detayların konuşulması gerekiyor. Bu hafta içinde imzalanabilir" ifadelerini kullandı.

İMZALAR BU HAFTA ATILABİLİR

Düzenlediği basın toplantısında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu konuya ilişkin yaptığı açıklamada S400'ler için imzanın bu hafta atılabileceğini belirterek, "S-400 konusunda bir sorun yok. Kredilendirme konusunda anlaşmaya varıldı. Sadece detaylar var. Tamamlandıktan sonra, belki de bu hafta içerisinde, imzalanacak. " dedi.

''ASKERİ VE SİVİL PERSONELİMİZİ EĞİTECEĞİZ''

Bakan Çavuşoğlu Rus askerinin Türkiye'de konuşlanacağı iddiaları içinse "Nükleer santralin kurulmasında nasıl kendi teknisyenlerimizi, mühendislerimizi eğitiyorsak, aynı şekilde S-400'lerin kurulması ve kullanılması ile ilgili de askeri ve sivil personelimizi de yetiştireceğiz. Kurulurken, teknisyen ve mühendis ihtiyacı olursa Rusya'dan onlar da gelir, bu çalışmaları yapar ve döner. Asker olması gerekmez, sivil de olabilir. Bu, Rusya'nın buraya asker konuşlandırması anlamına gelmez. Bunun nerden çıktığını anlamak mümkün değil. Bu sadece teknik bir çalışmadır." dedi.

''FİLİSTİN'İN TANINMASI İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ''

Dün İslam İşbirliği Teşkilatı'nın aldığı " Filistin'in Başkenti olarak Doğu Kudüs'ün tanınması" kararına ilişkin konuşan Bakan Çavuşoğlu, "Biz ABD gibi hukuksuz bir karar almadık. Aldığımız karar uluslararası hukuka uygundur" açıklamasında bulundu. Doğu Kudüs'ü bağımsız Filistin devletinin başkenti olarak tanıyan devletlerin söz konusu yerde büyükelçilikler açacağını duyuran Çavuşoğlu, "Bağımsız Filistin devletinin tanınması, BM kararlarına uygundur. Doğu Kudüs başkentil Filistin'in tanınması için mücadele edeceğiz" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Filistin Kudüs Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title