Haberler

Bakanlık Olaya El Koydu, Fırıncılar Federasyonu Geri Adım Attı: 'Zam Yaptık' Demedik

Güncelleme:

Ticaret Bakanlığının ekmek zammıyla ilgili çıkışı sonrası açıklama yapan Federasyon Başkanı Balcı, dünkü sözleriyle ilgili geri adım atarak "Biz zam yaptık demedik" ifadelerini kullandı.

Ticaret Bakanlığı'nın ekmeğe yapılan yüzde 15'lik zamla ilgili çıkışı sonrası tüm gözler Fırıncılar Federasyonununa çevrildi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, "Biz zam yaptık demedik" diyerek geri adım attı.

BAKANLIK "EKMEĞE ZAM YOK" DEDİ

Ticaret Bakanlığı'nın 'ekmeğe zam yok' açıklamasının üzerine, dün bu konu ile ilgili açıklamayı yapan isim olan Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Habertürk TV'ye konuştu.

FEDERASYON BAŞKANI: ZAM YAPTIK DEMEDİK

Balcı, dünkü açıklamanın aslen önceki günlerde basında yer alan 'ekmeğe gizli zam' iddiaları üzerine yapıldığını belirterek, "Bizim açıklamamız basında çıkan haberler üzerine yapıldı. Biz 'gizli zam yapıldı' haberleri üzerine böyle bir zam yapılmadığını söyledik. Zammın gündemde olduğunu ama bunun yüzde 20 değil, azami yüzde 15 olacağını belirttik. Açıklamanın devamında bunun odalar tarafından hazırlanacağını, odalardan görüş alınıp bakanlıkla görüşüp değerlendirileceğini, her ile göre farklı olacağını ve bugün müracat edilse bile zam sürecinin 1-1.5 ay alacağını söyledik. Sonuçta ekmek benim dememle zamlanmaz" dedi.

DÜN NE DEMİŞTİ?

Balcı, dün yaptığı açıklamada "Bugünden itibaren yayınlayacağımız genelgeyle birlikte ekmeğin Türkiye'de azami fiyatı 5 lira olan fiyatı, 5 lira 75 kuruşun üzerinde olmayacak. Yani enflasyon oranları göz önünde bulundurularak 2 yılı aşkın bir süredir fiyat değişikliği olmadığını göz önünde bulundurursak, yüzde 15 bir fiyat artışı söz konusu olacak" ifadelerini kullanmıştı.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamada, ekmek fiyatlarının bir yönü ile tüketicileri diğer yönü ile esnaf ve tacirleri çok yakından ilgilendiren bir husus olduğu belirtilerek, "Ulusal ve yerel basında ekmek fiyatlarına ilişkin yapılan haberler nedeniyle bu konuda bazı açıklamaların yapılması zarureti hasıl olmuştur. Öncelikle belirtmemiz gerekir ki ekmek fiyatları, illerimizde veya ilçelerimizde esnaflarımız için ilgili esnaf ve sanatkarlar odaları, tacirlerimiz için ise ticaret odalarımız tarafından hazırlanan fiyat tarifelerine istinaden belirlenmektedir. Bu konuda Türkiye Fırıncılar Federasyonunun görüş belirtmekten başka ekmek fiyatlarını belirleme konusunda herhangi bir yetkisi bulunmamaktadır" denildi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title