Haberler

Son dakika haber... Azerbaycan Kültür Bakanlığından Bayraktar TB2'nin de kullanıldığı Karabağ mücadelesine ilişkin belgesel

Güncelleme:

Son dakika haber: - Azerbaycan Kültür Bakanlığından Bayraktar TB2'nin de kullanıldığı Karabağ mücadelesine ilişkin belgesel Azerbaycan Kültür Bakanlığının İkinci Karabağ Savaşı'nı anlattığı 5 belgeselde Bayraktar TB2 SİHA'larıyla yapılan operasyonlara geniş yer verildi.

- Azerbaycan Kültür Bakanlığından Bayraktar TB2'nin de kullanıldığı Karabağ mücadelesine ilişkin belgesel

BAKÜ - Azerbaycan Kültür Bakanlığının İkinci Karabağ Savaşı'nı anlattığı 5 belgeselde Bayraktar TB2 SİHA'larıyla yapılan operasyonlara geniş yer verildi.

Azerbaycan Kültür Bakanlığı, İkinci Karabağ Savaşı mücadelesinin anlatıldığı her biri 44 dakika süren 5 belgesel yayınladı. Belgesellerde Bayraktar TB2 SİHA'larıyla yapılan operasyonlar geniş yer aldı. Belgeselde konuşan pilot Vüsal Memmedov, Türkiye'den sadece Bayraktar TB2 SİHA'larının değil başka İHA'ların da İkinci Karabağ Savaşı'nda kullanıldığını belirterek, "Bu uçaklar insan faktörü olmadan kullanıldığı için operasyonlarımızı daha rahat gerçekleştiriyorduk. Limitleri sonuna kadar zorluyorduk. Bu operasyonlarda insansız hava araçlarının önemi çok büyüktü" dedi.

Bayraktar TB2 SİHA'larını kullanmanın bir avantajının taşıdığı bombalar olduğunu vurgulayan Necef Necefov ise, "Bayraktar TB2, diğer insansız hava araçlarından farklı olarak uzun süre havada kalıyor, keşif yapabiliyor ve anında merkeze bilgi aktarıyor. Gerektiğinde hareketli veya hareketsiz olan hedefleri anında yok edebiliyor. Hedefleri vurmadan önce bir araya gelmelerini bekliyorduk. Çünkü bu sayede daha fazla düşman hedefini yok edebiliyorduk. Bir süre sonra düşmanlar mümkün olduğunca bir araya gelmemeye çalışıyordu ancak biz bunun da çaresini bulduk. Bulundukları noktalara havan topu mermisi atıyorduk. Aniden panikliyorlardı, daha sonra ise durumu anlamak için bir noktaya toplanıyorlardı. Bir araya geldiklerinde ise onları yeniden vuruyorduk. Bu sayede hem daha az mühimmat harcadık, hem de onlara daha fazla zarar verdik. Bayraktar TB2'nin en iyi özelliklerinden biri nokta atışı yapabilmemizdi. Sadece hedefi değil, belirlenen hedefin istenilen noktasını vurabiliyordu. Düşman paniklediği zaman askeri kamyonla kaçmaya çalıştı. Biz Bayraktar TB2'nin mermisini kamyonun penceresinin içine attık" ifadelerini kullandı.

"Bayraktar TB2 ile bütün planlarını boşa çıkardık"

Ermenilerin işgal döneminde sağlam sığınaklar inşa ettiğini belirten Necefov, "Onların en güvendiği yer sığınaklarıydı. Ancak nokta atışı yapabildiğimiz için sığınakların penceresinden, kapısından, bacasından mühimmatı içeri atatabiliyorduk. Artık o noktadan sonra düşman hiçbir yere kaçamıyordu" diye konuştu.

Düşman hedeflerinin nereye gittiğini ve nerede saklandığını izleyebildiklerini ifade eden pilot Semed Muradov, "Düşman hedeflerinin önceden ne yapacağını belirleyebiliyorduk. Düşman S300 ve TOR hava savunma sistemlerine çok güveniyor, Azerbaycan'ın hava araçlarının hepsini vuracağını düşünüyordu. Ancak Bayraktar TB2 ile bütün planlarını boşa çıkardık. Artık bir süre sonra yok edecek askeri araç bulamıyorduk" dedi.

İkinci Karabağ Savaşı'nda savaş uçakları, helikopterler, insanız hava araçları ve Bayraktar TB2 SİHA'larının bütün bir şekilde kullanıldığını belirten Azerbaycan Hava Kuvvetleri Komutanı Ramiz Tahirov ise, "Hava birlikleri saldırırken bir taraftan da düşmanın hava savunma sistemlerini izliyordu. Onlar çalıştığı zaman radyoelektronik dalgalarla sinyallerini karıştırıyorduk. Bunun sayesinde neredeyse kayıplarımız olmadı. Bayraktar TB2'lerle yok edilen düşman hedeflerinin görüntüleri Azerbaycan Savunma Bakanlığının sitesinde paylaşıldı. Bu görüntülerin birinde düşmanın en modern TOR M2KM hava savunma sisteminin yok edilmesi de yer alıyor" ifadelerini kullandı.

"Görünmez Kahramanlar" isimli belgeseller dizisinde 44 gün süren İkinci Karabağ Savaşı'nda kahraman Azerbaycan askerlerinin görkemli yolculuğu anlatılıyor. Askerlerin savaş anılarını aktardığı belgesellerde daha önce yayınlanmayan özel görüntüler de yer aldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Azerbaycan Tragger SİHA Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title