Haberler

Son dakika! Antalya'da "caretta caretta"ların koruyucuları iş başında

Güncelleme:

Antalya'da "caretta caretta"ların yuvalama alanlarından olan Çıralı Sahili'nde, 4 belediye personeli, her gece sabaha kadar deniz kaplumbağaları için nöbet tutuyor.

Kemer Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Ulupınar Çevre Koruma Geliştirme ve İşletme Kooperatifi ile caretta carettaları koruma, izleme ve tanıtım faaliyetleri iş birliği protokolü imzalanmasının ardından Çıralı Sahili'nde görevlendirilen Dicle Yılmaz, Kadir Aydınlı, Uğur Akyol ve Emin Sofoğlu, deniz kaplumbağalarını korumak için mesai harcıyor.

Caretta caretta popülasyonunu artırmak için her gece sabaha kadar sahilde görev başında olan belediye personelleri, caretta carettaların yumurtlamaya başladığı andan, yavruların denize ulaşmasına kadar olan süreci takip ediyor.

Turistleri de uyarıyorlar

Mesaiye gece saatlerinde başlayan belediye personeli, yerli ve yabancı turistlere deniz kaplumbağaları hakkında bilgi veriyor, sahilde gece gezmemeleri ve ateş yakmamaları konusunda uyarılarda bulunuyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen belediye personellerinden Dicle Yılmaz, sabaha kadar sahilde devriye gezdiklerini söyledi.

Yılmaz, gece yumurtlamak için sahile çıkan deniz kaplumbağalarının, insanları gördüğü zaman kaçabildiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Caretta carettaları korumak için çalışmaktan mutluyuz. Bu dünya harikası hayvanlara sahip çıkmamız gerekiyor. Kemer Belediyesinde çalıştığımız için bize caretta carettaların 'resmi koruyucuları' diyorlar. Bu şekilde anılmaktan gurur duyuyoruz. Herkesi caretta carettaları korumaya davet ediyoruz. Onların yaşam alanlarını kolaylaştırmamız gerekiyor. Denizlere çöp atmayalım. Geceleri sahile inmemeye özen gösterelim."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Antalya Çıralı Kültür Sanat Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title