Haberler

Son dakika: ABD'nin işkenceyle anılan Guantanamo hapishanesi "The Mauritanian" filmine konu oldu

Güncelleme:

Son dakika gündem haberine göre NEW ABD'de terör zanlılarının sorgulandığı Guantanamo hapishanesinde, hakkında hüküm verilmeden 14 yıl tutulan Moritanyalı Mohamedou Ould Slahi'nin hikayesinin canlandırıldığı Moritanyalı (The Mauritanian) isimli film gösterime girdi.

NEW ABD'de terör zanlılarının sorgulandığı Guantanamo hapishanesinde, hakkında hüküm verilmeden 14 yıl tutulan Moritanyalı Mohamedou Ould Slahi'nin hikayesinin canlandırıldığı Moritanyalı (The Mauritanian) isimli film gösterime girdi.

Slahi'nin Guantanamo'da yaşadığı insanlık dışı muameleleri konu alan The Mauritanian, ABD'nin birçok eyaletinde bugün seyirciyle buluştu.

Kevin Macdonald'ın yönettiği filmin başrollerinden 58 yaşındaki Judy Foster, ABD'li savunma avukatı Nancy Hollander'ı oynarken, tamamen gerçek hayattaki olaylara ve kişilere dayanan hikayenin baş kahramanı Slahi'yi ise Cezayir asıllı Fransız oyuncu Tahar Rahim canlandırdı.

Filmin hikaye örgüsü

Slahi'nin hapisteyken kaleme aldığı "Guantanamo Günlüğü" isimli kitaptaki olayların konu edildiği filmde, hapishanedeki mahkumların maruz kaldığı acımasız koşullar ve kanunsuz uygulamalar beyaz perdeye aktarıldı.

Slahi'nin, 2015'te yazdığı ve ABD'de "en çok satanlar" listesine giren kitabında anlattığı mahkumlara uygulanan soğukta bırakma, cinsel aşağılama, uykusuz tutma, suda boğma gibi çeşitli fiziksel işkence yöntemleri de filmde etkileyici şekilde sunuldu.

Yarı belgesel şeklinde kurgulanan filmde, Müslüman tutsak Slahi'ye yapılan suçlamaların hiçbiri kesinleşmediği halde sadece isnat edilen suçları işlemiş olabileceği gerekçesiyle 14 yıl tutsak edilişinin öyküsü anlatıldı.

Benedict Cumberbatch ve Shailene Woodley gibi yardımcı başrol oyuncularının yer aldığı filmin hikaye örgüsü, 11 Eylül saldırısından 2 ay sonra Moritanya'da bir düğünde ABD'li görevlilerin Slahi'yi bulması ve onu "El Kaide bağlantısı şüphesiyle" sorgulamak istemesiyle başlıyor.

Filmde, işkenceleriyle ünlü Guantanamo adasındaki hapishanede ayakta kalmaya çalışan Slahi'nin bir yandan da kendini aklama çabası anlatılıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Guantanamo Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title