Haberler

Son 24 Saat İçinde 10 Kişi Kkka Hastalığı Şüphesiyle Tedavi Altına Alındı

Karabük'te Son 24 Saat İçinde 10 Kişi Daha Kene Isırması Sonrası Kırım Kango Kanamalı Ateşi (Kkka) Hastalığı Şüphesiyle Tedavi Altına Alındı. Karabük'te Kene Vakasının Görülmeye Başladığı 2 Ay İçerisinde Toplam Rakam İse 50'ye Ulaştı.

Karabük'te son 24 saat içinde 10 kişi daha kene ısırması sonrası Kırım Kango Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle tedavi altına alındı. Karabük'te kene vakasının görülmeye başladığı 2 ay içerisinde toplam rakam ise 50'ye ulaştı.

İl Sağlık Müdürü Korkut Eren, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, özelikle Eflani ilçesinden yoğun kene vakası geldiğini belirterek son 24 saat içersinde kene ısırmasından dolayı 10 kişinin başvurduğunu, bunların 4'ünün Karabük Devlet Hastanesi, 3'ünün Şirinevler Devlet Hastanesi'nde tedavi gördüğünü ve 3 kişinin de Ankara'ya sevk edildiğini söyledi. Eren,"Eflani ilçesinden gelen Nebahat Eriş (31), Kezban Savaş (67), Sıdıkı Kuzucu (69) ve Ayşe Benli (64) ile Eskipazar ilçesinden Ekrem İris (67), İsmet Üstün (68) ve Karabük merkezden Firdevs Yıldız (60) Karabük Devlet ve Şirinevler Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken; Yenice ilçesinden Sıdıka Soylu (63) ile Eflani ilçesinden Ayşe Sezer (29) ve Döndü Güven (60) Ankara'ya sevk edildi. Kene vakasının görüldüğü 22 Nisan 2008 tarihinden bugüne kadar 2 aylık süre zarfı içersinde 50 kişi'den 47'sinde KKKA hastalığı tespit edildi. 3 kişi de ise sonuçlar negatif çıktı. Sonuçları pozitif çıkan 47 kişi içersinde de şuana kadar 4 ölüm meydana geldi" diye konuştu.

Diğer yandan yine Eflani ilçesinden önceki gün kene ısırmasından dolayı Karabük Devlet Hastanesi'ne getirilen 1 yaşındaki Mehmet B.'de KKKA hastalığına rastlanmadığı ve küçük çocuğun taburcu edildiği bildirildi.

(YE-OS-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title