Haberler

Sömestir Tatilini Dondurucu Soğukta Mendil Satarak Geçiriyorlar

Bu Gece Ölçülen En Düşük Hava Sıcaklığının Eksi 27 Derece Olduğu Kars'ta Sömestir Tatilini Mendil ve Çikolata Satarak Geçiren Çocuklar, Ailelerine Maddi Katkıda Bulunmak İçin Çalışmak Zorunda Olduklarını Söyledi.

Bu gece ölçülen en düşük hava sıcaklığının eksi 27 derece olduğu Kars'ta sömestir tatilini mendil ve çikolata satarak geçiren çocuklar, ailelerine maddi katkıda bulunmak için çalışmak zorunda olduklarını söyledi.

Mihralibey İlköğretim Okulu 6'ncı sınıf öğrencilerinden Serhat ve Ülker, sömestir tatili boyunca mendil ve çikolata satarak ailelerine maddi destek sağlıyor. Çocukların en büyük şikayetleri ise dondurucu soğuklar. Eksi 27 dereceyi bulan soğuklarda bile erken saatte yataklarından kalkarak sokaklara çıkan çocuklar, satış yapabilmek için gün boyu müşteri arıyor. Tatil boyunca çektikleri en büyük sıkıntının dondurucu soğuklar olduğunu söyleyen Ülker, "En çok parmaklarım üşüyor. Ailemize katkıda bulunmak için

mecburen çalışıyoruz" dedi. Serhat ise, "Tatil boyunca çikolata, kağıt mendil, yufka satıyoruz. Ayakkabı boyuyoruz. Sokakta müşteri bulamıyoruz ama internet kafelerde satış yapabiliyoruz" diye konuştu.

Bu arada Kars Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, gece yaşanan en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 27, Iğdır'da 12, Ardahan'da 29 derece olarak ölçüldü.

(BA-İRT-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title