Haberler

Somali'yi Çok Daha İyi Anlatmamız Gerekiyor"

Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu, Somali'de bugün onlarca televizyon, gazete, radyo ve internet sitesinin bulunduğunu ama bunların dünyaya Somali'yi anlatmada yeterli olmadığını belirterek, "Yeniden ayağa kalkan Somali'yi çok daha iyi bir...

Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu, Somali'de bugün onlarca televizyon, gazete, radyo ve internet sitesinin bulunduğunu ama bunların dünyaya Somali'yi anlatmada yeterli olmadığını belirterek, "Yeniden ayağa kalkan Somali'yi çok daha iyi bir şekilde anlatmamız gerekiyor." dedi.

Mutanoğlu, Doğu Afrika Araştırma ve Kalkınma Derneği'nce düzenlenen, "Türkiye- Somali Ortaklığı: İleriye Doğru" konferansında yaptığı konuşmasında, Somali ve Türkiye arasındaki medya ilişkilerine değindi.

İki ülke halklarının birbirini tanımasında medyanın rolünün çok önemli olduğunu ifade eden Mutanoğlu, "Somali yeniden doğuyor, bunu görüyoruz. O durağan ekonomiden artık yavaş yavaş toparlayan, kendini geliştiren bir ekonomiye geçiyor. Bu, bizi gerçekten çok sevindiriyor. Somali yeniden ayağa kalkıyor. Bunda Türkiye'nin de katkısının olması bizi çok sevindiriyor. Ama biz Somali'yi biz ne kadar tanıyoruz Türkiye'de. Dünya Somali'yi ne kadar tanıyor? Burada medya bu işi yürütüyor." diye konuştu.

Bu konferans için yaptığı araştırmada Türkiye'deki medyada Somali'nin nasıl algılandığına baktığını dile getiren Mutanoğlu, şunları söyledi.

"Öncelikle şunu gördüm; Türk basınında Somali ile ilgili öne çıkarılan şeyler daha çok patlamalar, silahlı saldırılar, Eş-Şebab saldırıları, 'şu kadar patlama oldu', 'şu kadar insan öldü' gibi haberler veriliyor. Bir dönem, özellikle geçen sene ve önceki yıllar, Türkiye'nin, Somali'nin yeniden ayağa kalkması konusundaki destekleri. Türkiye, Türkiye'nin dışındaki en büyük askeri üssünü Mogadişu'da kurdu. Bu askeri üssün getirmiş olduğu faydaları biz önümüzdeki yıllarda çok daha fazla göreceğiz çünkü orada güçlü bir Somali ordusunun oluşturulması, Somali'nin kendi gücü ve imkanlarıyla tehditleri bertaraf edebiliyor olması, Somali'nin geleceğinin ne kadar aydınlık olduğunu bize gösteriyor. Bu anlamda orada kurulmuş olan güçlü yapı, gerçekten çok önemli."

Somali'de bugün onlarca televizyon, gazete, radyo ve internet sitesinin bulunduğunu ama bunların dünyaya Somali'yi anlatmada yeterli olmadığını vurgulayan Mutanoğlu, "Yeniden ayağa kalkan Somali'yi çok daha iyi bir şekilde anlatmamız gerekiyor." ifadesini kullandı.

Mutanoğlu, AA'nın Türkiye'nin en büyük haber kaynadığı olduğunu hatırlatarak, "AA dünyada 13 dilde yayın yapıyor. Türkçe'den sonra en güçlü olduğumuz dil, Arapça haberler. İngilizce, Fransızca, Rusça, Boşnakça, Sırpça, Hırvatça, Farsça gibi dillerimiz var. Bizim Somali konusunu çok daha büyük görmemiz gerekiyor. " değerlendirmesinde bulundu.

Konferansı dinlerken Somali'nin çok da iyi anlaşılmadığını gördüğünü aktaran Mutanoğlu, bu nedenle Somali'nin özel bir dosya haber olarak çalışılması için ekip arkadaşlarından ricada bulunduğunu söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Ajansı Somali Radyo Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title