Haberler

Somali Görevi Tcg Giresun'un

Somali'ye Savaş Gemisi Gönderilmesiyle İlgili Hükümet Tezkeresinintbmm'ye Gelmesinin Ardından Dışişleri Bakanı Ali Babacan ve Genelkurmay İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, Dün Birer Açıklama Yaptılar.

Somali’ye savaş gemisi gönderilmesiyle ilgili hükümet tezkeresininTBMM’ye gelmesinin ardından Dışişleri Bakanı Ali Babacan ve Genelkurmay İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, dün birer açıklama yaptılar.

Babacan, BM Güvenlik Konseyi kararıyla, daha geniş bir katılımla oluşacak deniz gücüne katılım kararı alındığını bildirdi. Babacan, Türkiye’nin tek başına değil, ABD başkanlığında oluşturulacak ve 24 ülkenin yeralacağı ’Temas Grubu’ içinde yer alacağını vurguladı.

Otorite boşluğu var

Somali’deki siyasi tablonun son derece kaygı verici olduğunu ve ülkede ciddi bir otorite boşluğu bulunduğunu kaydeden Babacan, bunun deniz güvenliğiyle ilgili ciddi sorunlar oluşturduğunu kaydetti. Babacan, Başbakanlık tezkeresi için, "Bu, sorunlara çözüm bulabilmek için önemli ve olumlu bir adımdır. Ama nihai karar TBMM’nindir" dedi. Genelkurmay Başkanlığı’nda düzenlenen haftalık basını bilgilendirme toplantısında ise Tuğgeneral Metin Gürak, Türk Deniz Kuvvetleri’nin bu ay içinde bölgeye bir gemi göndereceğini kaydetti. Gürak, şu bilgileri verdi: "16 Aralık 2008 tarihli 1851 sayılı BM kararı uyarınca bir temas grubu oluşturuldu. Türkiye de bu temas grubu içerisinde yer alıyor. Bu kapsamda oluşturulması planlanan uluslararası deniz gücüne bir firkateynin görevlendirilmesiyle ilgili şu anda hazırlıklar devam ediyor. TCG Giresun Gemisinin Şubat 2009 ayı içerisinde bölgeye gönderilmesiyle ilgili hazırlıklar Deniz Kuvvetlerimiz tarafından yapılıyor" bilgisini verdi.

Tercihte GENESİS etkisi

Gemi Entegre Savaş İdare Sistemi (GENESİS) ile donatılmış olması, TCG Giresun firkateyninin seçiminde etkili oldu. GENESİS Projesi ile Deniz Kuvvetleri’ne bağlı G-Sınıfı firkateynler modern iletişim olanakları ile geliştiriliyor. Sistem ilk olarak TCG Gemlik firkateynine koyulmuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Çanakkale Boğazı gemi yangını SON DURUM! Çanakkale Boğazı gemi trafiğine açıldı mı? Brighton Manchester City maçı CANLI izle! 25 Nisan Brighton M.City maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title