Haberler

Somalı Çocuklar Eyüp Belediyesi Tarafından Ağırlandı

Somalı çocuklar Eyüp Belediyesi tarafından ağırlandıİSTANBUL - Soma'daki maden faciasının yıl dönümünde Somalı çocuklar Eyüp Belediyesi tarafından ağırlandı.

Somalı çocuklar Eyüp Belediyesi tarafından ağırlandı

İSTANBUL - Soma'daki maden faciasının yıl dönümünde Somalı çocuklar Eyüp Belediyesi tarafından ağırlandı.

Manisa Soma'daki maden faciasının üçüncü yılında Soma Zaferspor kız voleybol ve kız futbol takımı Eyüp'te unutulmaz bir gün geçirdi.

Eyüp Belediyesi'nin sosyal tesislerinde yemek yiyen çocuklar ardından Eyüp Sultan Türbesi'ne giderek Soma'da hayatını kaybeden maden ocağı işçileri için dua etti. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın çocukları sosyal tesislerde ziyaret etti.

Organizasyonun üçüncü defa düzenlediğini söyleyen Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın: "Geçen iki yılda da yine Soma'da şehit olan kardeşlerimizin çocuklarını ağırladık. Bu sene üçüncüsünü yapıyoruz ve bu sene kızlarımız var. Voleybolcu ve futbolcu kızlarımız var. Özel bir gün gerçekten, kardeşlerimiz ve hocalarımız Eyüp Sultan'a gelmek istemişler senenin bu gününde anlamla günde. Soma'da maden faciasında şehit düşen yakınlarına dua edecekler. Güzel bir gün geçirip tekrar memleketlerine dönecekler. Kültürel ve sportif anlamdaki ilişkilerimiz Soma ile güzel başladı ve güzel devam edecek. Hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Gerçekten çok faydalı çalışmalar yapıyorlar" dedi.

Soma'dan gelen öğrencilerde Ayla Yılmaz: "3 yıl önce Türkiye'nin bizimle paylaştığı bir acımız var. Bu acıyı burada dile getirdik. 3 yıl öce kaybettiğimiz 301 madenci ağabeyimizi burada andık" şeklinde konuştu.

Eyüp Sultan'daki ziyaretten sonra Vialand'a giden çocuklar gönüllerince eğlendi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Remzi Aydın Eyüp Sultan Soma Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

title