Haberler

Somali Bakanı Çerkezköy'de

Güncelleme:

Somali Ulaştırma Bakanı Muhiadin Mohamed Kalmoy, Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Somali Ulaştırma Bakanı Muhiadin Mohamed Kalmoy, Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde bir dizi ziyaretlerde bulundu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Somali'ye geldiğini anımsatan Kalmoy, "Bizim için ülkemizde çok kıymetli somut adımlar attı. Bu adımın atılmasının ardından diğer ülkeler de Somali'nin kapısını çalmaya başladı" dedi.

Somali Ulaştırma Bakanı Muhiadin Mohamed Kalmoy, Somali Milletvekili Mohammed Abdi Hassan, Havacılık Görevlisi Mohamed Abukar, Maliye Bakanlığı'nda görevli Ahmed Hassan Musa, Somali Büyükelçiliği Katibi Abdulkadir Mohammed Nur'dan oluşan Somali heyeti ilk olarak Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Somali Ulaştırma Bakanı Muhiadin Mohamed Kalmoy, "Geçmiş dönemlerde Somali'de İtalya ile birlikte güzel ilişkiler vardı. İç savaş çıkması ile birlikte İtalya ile ilişkilerimiz dağıldı. İç savaş ile birlikte ülkeler Somali'ye giremez hale geldi" dedi.

"TÜRKİYE GÜZEL YATIRIMLAR YAPTI"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Somali'ye gittiğini kaydeden Kalmoy, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan geniş delegasyon ile geldi. İki milyon kişiye de servislere hizmetlerde bulundu. Bizim için ülkemizde çok kıymetli somut adımlar attı. Bu adımın atılmasının ardından diğer ülkeler de Somali'nin kapısını çalmaya başladı. Türkiye'nin Somali'ye yapmış olduğu fiziki yardımlar ve somut yardımlar unutulmamalıdır. Bir ülkenin gelişmesi için iyi bir eğitim sağlanması gerekiyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile Somali'den 2 bin öğrenci Türkiye'ye eğitim için geldi. Somali'de hastaneler yoktu. Türk yatırımcılar Somali'ye dört hastane inşa etti. Hiçbir uluslararası hava yolu Mogadishu havaalanına gitmiyordu. Türk Hava Yolları büyük bir risk alarak Mogadishu'ya uçuş yaptı" ifadelerini kaydetti.

Türkiye'nin ayrım yapmadan bütün Somali'ye her türlü yardımı yaptığını kaydeden Kalmoy, "Ülkenin en büyük havalimanı olan başkent Mogadishu'daki Aden Abdulle Uluslararası Havaalanı'nın işletmesini Süleyman Kozuva liderliğindeki firma üstlenmiştir. Bu havaalanın yılbaşından önce yetiştirilmesini umut ediyorum. Somali'de her türlü iş adamının desteğine açığız. Türk iş adamlarının Somali'de güzel hizmetler yapacağını umuyorum. Somali fırsatlar ülkesidir" ifadelerini kullandı.

Havaalanın bitmesiyle birlikte Türkiye'de bulunan iş adamlarını açılışa davet edeceğini kaydeden ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, "Türk işadamları Mogadishu'daki Aden Abdulle Uluslararası Havaalanı'nın açılışına geldiği zaman onlar için ne kadar önemli bir fırsat olduğunu görecekler. Havaalanı bittikten sonra Somali'de iş adamları derneği kurmayı hedefliyoruz. Bu atılım hem ülkemiz, hem de bölgemiz adına son derece önemli bir yatırımdır" dedi.

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'ndan ayrılan Somali Ulaştırma Bakanı Muhiadin Mohamed Kalmoy ve beraberindekiler Süleyman Kozuva ile birlikte Çerkezköy Tepe Emlak Konutları'nda 15 bin metrekarelik alana kurulan Kozapark sitesine geçerek daireleri ve siteyi inceledi. Atatürk Caddesi'nde bulunan Kardeşler Yapı Pazarlama Sanayi Ticaret Limited Şirketi'ni gezen Somali Ulaştırma Bakanı Muhiadin Mohamed Kalmoy, Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Kardeşler Yapı deposuna geçti.

Somali Ulaştırma Bakanı Muhiadin Mohamed Kalmoy'a burada Genel Müdür İsmail Helvacıoğlu tarafından bilgi verildi. Kardeşler Yapı'nın birçok ulusal firmaya distrabitörlük yaptığını kaydeden Helvacıoğlu, "Kendi merkezimizden satışlarımızı sağlıyoruz. 8 bin metrekarelik kapalı alanda 48 personelimiz ile Trakya'ya hizmet ediyoruz" diye konuştu.

Somalili heyet son olarak ise Bross Çorap Fabrikası'na geçti. Somali Ulaştırma Bakanı Muhiadin Mohamed Kalmoy fabrika önünde Bross Çorap Yönetim Kurulu Başkanı Asım Yavuzarslan ve Bross Çorap Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kozuva tarafından karşılandı. Avrupa'da bulunan 40 ülkeye çorap ihracatı yaptıklarını kaydeden Bross Çorap Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kozuva, Yönetim Kurulu Başkanı Asım Yavuzarslan ile birlikte heyete fabrikanın üretim ve imalat bölümünü gezdirdi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Süleyman Kozuva Çerkezköy Türkiye Somali Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title