Haberler

Soma Davasında Sanık İsmail Adalı, Başkanı Olduğu Acil Durum Eylem Planını Bilmiyormuş (2)

İstanbul'daki DAVA İLE BİRLEŞTİRİLMEDİ Öğleden önceki duruşmada, madenci aileleri ile yakınlarının da sanıklara soru sorma talebi, mahkemece reddedildi.

İstanbul'daki DAVA İLE BİRLEŞTİRİLMEDİ

Öğleden önceki duruşmada, madenci aileleri ile yakınlarının da sanıklara soru sorma talebi, mahkemece reddedildi. Bunun yanı sıra, mahkemenin önemli bir red kararı daha verdiği ortaya çıktı. Facianın hemen adından savcılık soruşturması sırasında Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan'ın savcılığa sunduğu Ramazan Doğru'nun yönetim kurulu üyeliğine ait belge, ikilinin karşılıklı suçlamalarından sonra tutuklanmalarına neden olmuştu. Ayrıca, bu belge nedeniyle de, Can Gürkan ile ocaktaki tüm iş ve iş güvenliğinden sorumlu gösterilen Ramazan Doğru arasında, İstanbul'da de yeni bir yargılama süreci başlamıştı. Bu kapsamda İstanbul'daki 62'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nin, bu davayla Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Soma Davası'nın birleştirilmesini istediği öğrenildi. Mahkeme Başkanı Aytaç ballı ve heyetinin, bu isteği de reddettiği UYAP kayıtlarından anlaşıldı.

MAHKEMEDE TERÖRİST TARTIŞMASI

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde, tutuklu sanık İsmail Adalı'nın sorgusu sırasında, ölenler için 'Arkadaşım' ifadesini kullanmasına, izleyici bölümündeki madenci aileleri, tepki gösterdi. Madenci aileleri, 'Yalandan burnun uzadı. Verin şunu dövelim' sözleriyle kızgınlıklarını gösterdi. Aileler ayrıca, sanık avukatlarının da hareketleriyle kendilerini provake ettiklerini, öne sürdü.

İsmail Adalı'nın sorgusunun tamamlanmasıyla, ocakta teknik nezaretçi görevini sürdüren tukuklu Maden Mühendisi Ertan Ersoy'un sorgusuna geçildi. Ertan Ersoy, duruşma savcısının sorusu üzerine, İşletme Müdürü Akın Çelik'in eksiklik olduğunu söyleyip kendisinden isim istediğini, sonradan da bu isimlerden bazılarının daimi nezaretçi yapıldıklarını gördüğünü anlattı. Maden ocağının facia öncesi sıcak olduğuna yönelik bilgisi olmadığını o konunun kendi alanı olmadığını ileri süren Ersoy, bu konuyu da cezaevinde dosyayı incelediği sırada öğrendiğini, ifade etti. Görevinin 15 günde bir tüm madeni gezip eksiklikleri, deftere kaydetmek olduğunu, ancak bazı tarihlerde hata yaptığını söyleyen Ertan Ersoy, "İş sağlığı ve güvenliği yönünden bir sorumluluğum yok. Ancak en ufak bir yangın riski olsa, ocaktaki arkadaşlar, zaten orayı kapatırdı. Ama ben de bilsem, kesinlikle ocağı kapatırdım ve kimseyi içeriye almazdım" dedi.

TERÖRİST VE KATLİAM TARTIŞMASI

Duruşmada, Sosyal Haklar Derneği Başkanı Avukat Can Atalay, Ertan Ersoy'a, sorularını yönelttiği sırada, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan'ın arkadan müdahalede bulunduğunu söyledi. Bunun üzerine salonda, sanık ve mağdur avukatları arasında tartışma çıktı. Madenci aileleri de, tepkilerini alkışlarla gösterdi. Tartışma sırasında, Can Atalay, bu kez, Can Gürkan'ın olayla ilgili 'katliam' ifadesini kullandıkları için kendilerine, 'Katliam lafını kullananlar teröristtir' dediğini öne sürdü. Bu sırada Can Gürkan, ayağa kalkıp tepki gösterdi. Mağdur avukatlarının, kendilerine 'terörist' dediği için Can Gürkan'ın duruşma salonundan çıkartılmasını istedi. Mahkeme Başkanı Aytaç Ballı bu talebi reddetti. Ersoy'un ifadesini tamlanmasından sonra bu kez de sanık avukatları, mağdur avukatlarının sık sık olayla ilgili 'katliam' sözünü kullandığını, bunu kullanmamarını mahkemeden talep etti. Mahkeme başkanı bu talebi alıp değerlendireceğini söyledikten sonra duruşmayı erteledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Asliye Ceza Mahkemesi Ramazan Doğru Soma Kömür İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title