Haberler

Soma Davasına Devam Edilecek

MANİSA'nın Soma ilçesinde 2 yıl önce meydana gelen faciada 301 madencinin yaşamını yitirmesiyle ilgili, 6'sı tutuklu toplam 46 sanık hakkında açılan davanın 11'inci duruşması, yarın Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılacak.

MANİSA'nın Soma ilçesinde 2 yıl önce meydana gelen faciada 301 madencinin yaşamını yitirmesiyle ilgili, 6'sı tutuklu toplam 46 sanık hakkında açılan davanın 11'inci duruşması, yarın Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılacak.

Soma'da 301 madencinin yaşamını yitirdiği facianın ardından açılan davanın 11'inci duruşması yarın saat 09.00'da Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlayacak. 24 Ağustos 2016 tarihinde yapılan 10'uncu oturumda 262 sayfadan oluşan bilirkişi raporu okundu. Yarın başlayacak duruşmada ise ilk olarak bilirkişi raporu hakkında tarafların beyanları alınacak.

Manisa Barosu Başkanı Avukat Ali Arslan, tarafların beyanları alındıktan sonra mahkemenin bilirkişi raporu ile birlikte bir karar vereceğini, artık sona yaklaşıldığını ifade etti. Arslan, "Davanın ne zaman biteceğini bilemiyoruz. Bu beyanları aldıktan sonra ek rapor ya da eksikleri tamamlama konusunda mahkeme karar verecek. Ancak iş rapora gitmezse sona doğru geliyoruz. Bu celsede bitmesini beklemiyoruz. Savcı iddianamesini okuyacak, esas hakkındaki beyanlarını sunacak. Ondan sonra da müdahil vekilleri ve sanıklara da savunma hakkı verilecek" dedi.

DAVANIN GEÇMİŞİ

Manisa'nın Soma İlçesi'nde, 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen maden kazasında, 301 madenci hayatını kaybetti. Faciadan sonra başlatılan adli süreçte, aralarında Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, Genel Müdür Ramazan Doğru ile İşletme Müdürü Akın Çelik'in de aralarında bulunduğu 8 kişi tutuklandı. Facianın yıldönümüne iki ay kala 2 Mart 2015 tarihinde iddianame Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. İddianamede, tutuklu 8 kişi için, 'olası kastla öldürme' suçundan 301 kez 20-25 yıl, 'neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama' suçundan 162 kez 2-6 yıl hapis cezası istendi. Tutuksuz 38 zanlı için de, 'Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümü ile birlikte birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma' suçundan 2-15 yıl hapisle cezalandırılmaları istendi. Ancak bu kişilerden, 25'inin cezalarının, kusur durumundan dolayı 3'te 1 oranında artırılması talep edildi. Geçen 25 Aralık'taki duruşmada da tutuklu sanıklardan maden mühendisleri Hilmi Kazık ve Yasin Kurnaz, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

- Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title