Haberler

Soma'daki Maden Faciası Davası

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Soma'daki maden faciasına ilişkin davada tutuklu sanık Ertan Ersoy'un, maden ocağının teknik nezaretçisi olduğunu itiraf ettiğini belirterek, "Ersoy, bu görevlendirmenin 2013 Nisan ayında kendisine işletme müdürü Akın Çelik tarafından verildiğini söyledi" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Soma'daki maden faciasına ilişkin davada tutuklu sanık Ertan Ersoy'un, maden ocağının teknik nezaretçisi olduğunu itiraf ettiğini belirterek, "Ersoy, bu görevlendirmenin 2013 Nisan ayında kendisine işletme müdürü Akın Çelik tarafından verildiğini söyledi" dedi.

Özel, Soma'daki maden faciasına ilişkin davanın görüldüğü Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonu önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, sanıkların çapraz sorgularının sürdüğünü, tutukluların birbirleriyle çelişen ifade vermemek için çabaladıklarını gözlemlediğini söyledi.

Çapraz sorguda gerçeklerin ortaya çıktığını vurgulayan Özel, madenin hazırlık başmühendisi, tutuklu sanık Ertan Ersoy'un aynı zamanda TKİ ve MİGEM'in ocaktaki teknik nezaretçisi olduğunu itiraf ettiğini belirtti.

Ersoy'un bu görevlendirmeyi 2013 Nisan ayında işletme müdürü Akın Çelik'in yaptığını söylediğini anlatan Özel, şöyle konuştu:

"Unvanı resmen müfettiş değil, teknik nezaretçi ama görevi devlet adına ocağa bakacak, alev sızdırmazlıktan bantlara kadar, işçi haklarından sensörlere kadar, yaşanabilecek iş kazalarında acil durum planlarına bakacak, bir eksiklik varsa yazacak. Bu eksikliğin giderilmesini sağlayacak, tespitlerini TKİ ve MİGEM'e bildirecek. Eksikliğin giderilmemesi halinde madenin kapatılmasını, hatta ruhsatının iptal edilmesini talep edilecek kişi Ertan Ersoy. Bu kişi aynı zamanda Alp Gürkan'dan, Can Gürkan'dan, Soma AŞ'den maaş alıyor. Açıkçası, hem madenin ücretle çalışan elemanı hem de bu madenin başındaki kamu denetçisi hem de oradaki 301 kişinin hayatını kaybetmemesi için bu faciaya engel olması gereken kişilerden bir tanesi."

Özel, MİGEM yetkilerinin yargılanmasına izin verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi Akın Çelik Özgür Özel Soma Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title