Haberler

Soma'daki Maden Faciası Davası

MANİSA (İHA) – Soma’da 301 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasıyla ilgili davada Soma Kömürleri A.Ş. İşletme Müdürü Akın Çelik’in sorgusu yaklaşık 11 saat sürdü.

MANİSA (İHA) – Soma'da 301 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasıyla ilgili davada Soma Kömürleri A.Ş. İşletme Müdürü Akın Çelik'in sorgusu yaklaşık 11 saat sürdü.

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 3. duruşmasında Soma Kömürleri A.Ş. İşletme Müdürü Akın Çelik, yaklaşık 11 saat boyunca sanık ve müşteki avukatlarının doğrudan sorularını yanıtladı. Mahkeme Başkanı, sorgunun yarına kalmaması için doğrudan sorgunun bugün sonlanması gerektiğini ifade etti. Çelik'e yaklaşık 2 saat boyunca sürecek sorularının olacağını ancak madenci yakınlarının evlerinde bekleyen çocuklarının bulunduğunu belirten bir kısım müşteki avukatı Selçuk Kozağaçlı, Çelik'e yöneltilecek soruların yarına ertelenmesini talep etti. Mahkeme başkanı talebi reddedince Kozağaçlı, sadece birkaç soru sormakla yetineceğini ve bu kararın doğru bir karar olmadığını ifade etti.

"İKİ TANE AKIN ÇELİK VAR"

Kozağaçlı'nın Çelik'e yönelik ilk sorusu, "İki tane Akın Çelik var. 170 insanla kişisel olarak görüştüm. Okul birincisi, madenin en sevilen insanısınız. Zaten işçileri kurtarmak için geri döndünüz ve son anda kurtuldunuz. Bir yanda böyle bir Akın Çelik varken, bir yanda da kendini patronunun önüne atan, sabotaj olduğunu iddia eden bir Akın Çelik var. Sorumu soracağım, hangisi cevap verirse versin. İsmail Adalı ne iş yapar?" oldu. Çelik bunun üzerine Adalı'nın kendisi çalışmadığı zaman yerine baktığını, kendisi çalışırken de üretim kısmına bakan kişi olduğunu söyledi.

"MÜHENDİSİN ÜRETİMİ DURDURMA YETKİSİ VAR"

Kozağaçlı, "Siz ne kadar seviliyorsanız İsmail Adalı'dan da o kadar nefret ediliyor. İşçiler söylüyor; küfür var, dayak var. Bunlardan haberiniz var mıydı?" diye sordu. Çelik ise böyle bir şeyden haberi olsaydı hiç düşünmeden işten atacağını dile getirdi. Kozağaçlı, işe yeni başlayan deneyimsiz mühendislerin, herhangi bir sorunla karşılaştığında üretimi durdurma yetkisinin olup olmadığını da sordu. Çelik soruya, "Mühendis üretimin durdurulması gerektiğini söylerse buna yetkisi de, gücü de, hakkı da vardır" cevabını verdi.

"ADALI'NIN HAKARETİNDEN HABERİM YOK"

Kozağaçlı bunun üzerine, "Elektrik işlerine bakan jeoloji mühendisi Murat Bodur ifadesinde iş güvenliği vardiya mühendisi Yalçın Erdoğan'ın yaşadığı olayla ilgili şunları söylüyor; panodaki çalışanları sorun nedeniyle tahliye ettiğinde İsmail Adalı kendisini çağırıp üretimi durduramayacağını söyleyip hakaret etmiş" dedi. Çelik ise, "Bu olaydan haberim yok. Gerçek olduğuna inanmıyorum, başka bir şey vardır" karşılığını verdi.

Kozağaçlı sorularını yarıda keserken, bir müşteki avukatı daha soru sormak isteyerek Çelik'e birkaç soru yöneltti. Ailelerin büyük çoğunluğu saatin çok geç olduğunu belirterek salonu terk etti. Mahkeme, yarın saat 09.00'a ertelendi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi Akın Çelik Soma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda??????
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title