Haberler

Soma'daki Maden Faciası

Memur Sen Genel Başkanı Gündoğdu: "Elbette olay her yönüyle incelenmelidir, varsa ihmal hesabı sorulmalıdır, hak ettikleri ceza verilmelidir"

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Soma'daki maden faciasıyla ilgili olarak, "Elbette olay her yönüyle incelenmelidir, varsa ihmal hesabı sorulmalıdır, hak ettikleri ceza verilmelidir" dedi.

Soma'da incelemelerde bulunan Gündoğdu, yaptığı açıklamada, kurtarma çalışmalarının sürdüğünü ve arama-kurtarma ekiplerinin madende çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Memur-Sen heyetinin Soma'da olduğunu belirten Gündoğdu, şöyle konuştu:

"Çevre ilçelerimizin ekipleri ilk günden bu yana AFAD ve Kızılay'la beraber arama kurtarma çalışması yapıyor. Şu anda milletin yapacağı en önemli şeylerden birisi dua etmektir. Bu konuda Memur-Sen, İlim Yayma Cemiyeti, Ensar Vakfı, İHH ve Önder Vakfı Türkiye genelinde dua okunması için çalışma başlattı. Bu çok önemli. Elbette olay her yönüyle incelenmelidir, varsa ihmal hesabı sorulmalıdır, hak ettikleri ceza verilmelidir. Olayla ilgili sorumluluğu bulunan tüm kurum ve kuruluşların üstüne düşeni yerine getirmelerini bekliyoruz. İş sağlığı ve güvenliği denetimleri sonucu ortaya çıkan raporlar mutlaka dikkate alınmalıdır. Memur-Sen olarak, benzer acıların yaşanmaması için her seviyede konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz."

Gündoğdu, art niyetli bazı kesimlerin çare üretmek yerine sorun çıkarma arayışlarının doğru olmadığına işaret ederek, "Kargaşayı geçim kaynağı haline getiren yapıların istismarını kabul edemeyiz. Şimdi tartışma değil, acıları paylaşma, yaraları sarma vakti. Bu acılı günler geçtikten sonra kaybettiğimiz kardeşlerimizin acılı ailelerinin acısını paylaşmak hem taziyeyle, hem maddi olarak onların sıkıntılarına ortak olmak devlet ve sivil toplum kuruluşlarımızın görevidir. Biz görevimizin farkındayız ve elimizden geleni yapacağız" diye konuştu. - Manisa

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Gündoğdu Memur Sen Kızılay Soma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title