Haberler

Mersin'de Belediye Başkanlarının Soma İçin Taziye Mesajı

Güncelleme:

Mersin'de belediye başkanları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri başsağlığı mesajı yayımladı.

Manisa'nın  Soma ilçesinde bir maden ocağında meydana gelen yangında vefat edenler için Mersin'de  belediye başkanları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri başsağlığı mesajı yayımladı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yayımladığı mesajında, elim kazada hayatını kaybedenlerin acısını içinde yaşadığını belirtti. 

Soma'da meydana gelen facianın tüm Türkiye'yi yasa boğduğunu anlatan Kocamaz, şöyle devam etti:

" Soma'da hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Çok sayıda vatandaşımız rızık peşinde, evine helal ekmek götürebilmek için metrelerce yerin altında maalesef topluca hayatlarını kaybettiler. Onlara Allah'tan rahmet, yakınlarına ve yüce Türk milletine başsağlığı diliyorum." 

Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk ise maden kazasında yaşamını yitiren işçileri rahmetle andıklarını ve yakınlarına başsağlığı ve sabır dilediklerini, mahsur kalan işçilerin de acilen kurtarılmasını yürekten temenni ettiklerini kaydetti. 

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna da yaşanan faciada hayatını kaybeden maden işçilerine Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır dilediğini belirtti. 

Türkiye tarihinin en büyük maden kazasıyla karşıya karşıya kalındığını anlatan Tuna, yaşanan olayın acısını yüreklerinde hissetkilerini kaydetti. 

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise facianın Türkiye'nin yakın tarihinin en büyük maden faciası olduğunu belirterek, hayatını kaybeden işçilere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diledi. Tarhan, facia sonucunda mahsur durumda kalanların ise bir an önce kurtulması temennisinde bulundu. 

AK Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt da maden faciasında yaşanan acı kayıpların herkesin yüreğine ateş düşürdüğünü ve olayın kendilerini derinden sarstığını ifade etti. 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut ise acılarını anlatmak için kelimelerin yetersiz kaldığını ifade etti. 

Asıl önemli olanın maden içinde yaşayan veya yaralı olarak kurtarılmayı bekleyenlere bir an evvel ulaşılması olduğunu vurgulayan Aşut şunları kaydetti:

"Mersin iş dünyası olarak bu elim kazada hayatını kaybeden tüm madenci kardeşlerimize yüce Allah'tan rahmet, kederli ailelerine büyük sabırlar diliyoruz. Yaralı kardeşlerimize acil şifalar dilerken, madende kurtarılmayı bekleyen kardeşlerimize dualar ediyoruz. Allah böyle büyük bir acıyı milletimize bir daha yaşatmasın." 

Mersin- Tarsus Organize Saniyi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli de Manisa'nın Soma İlçesi'nde yaşanan facianın tüm ülkeyi derinden etkilediğini ve iş dünyası olarak acılarının büyük olduğunu kaydetti.

Mersin Baro Başkanı Alpay Antmen ise Manisa'nın Soma ilçesindeki bir madende trafo patlaması sonrası çıkan yangının yürekleri dağladığını belirtti. 

Antmen ayrıca 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nın 95. yıl dönümü kutlama etkinliklerini iptal ettiklerini de duyurdu. 

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Mersin Soma Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title