Haberler

Soma'daki Maden Faciası

Soma Maden İşletmelerine ait Işıklar Maden Ocağı'na yeniden üretim izni verilmesi için gerekli raporların tamamlandığı belirtildi Kaymakam Atçı: "İş güvenliği müfettişlerini raporu olumlu. Artık rapor bize intikal ettiği saatten itibaren üretim izni çıktı"

Soma'da maden faciasının yaşandığı Eynez Maden Ocağı'nı işleten Soma Kömürleri AŞ'ye ait Işıklar Maden Ocağı'nda üretimin yeniden başlaması için gereken iş güvenliği raporunun olumlu çıktığı belirtildi.

Soma Kaymakamı Bahattin Atçı, Cengiz Topel Meydanı'nda toplanan maden işçilerine hitaben yaptığı konuşmada Işıklar Maden Ocağı'nın eksiklerinin giderilerek tekrar açılması için yürütülen çalışmalarda son aşamaya gelindiğini ifade etti.

Ocağın faaliyete geçmesi için gerekli olan iş güvenliği raporunun bugün ellerine ulaşması halinde firmaya tebliğ edileceğini söyleyen Atçı, bir süredir ocağın açılması için meydanda toplanan işçilere hak verdiğini, işçilerin de gelecekleri adına zor günler yaşadığını belirtti.

Ocağın eksiklerinin giderilerek yeniden faaliyete geçmesi için yürüttükleri çalışmalarda sona geldiklerini dile getiren Atçı, "Maden İşleri Genel Müdürlüğü, Işıklar Ocağında üretimin başlamasında bir sakınca olmadığı yönünde rapor vermişti. Ancak İş Güvenliği müfettişleri raporu yoktu. Eksikler tesbit etmişlerdi. Firma da bu eksiklikleri geçen hafta itibarıyla giderdiğini ifade etti. Cuma günü görüşmelerimiz oldu. Giderilen eksikliklerle ilgili pazartesi günü dilekçe ve başvurularını hazırladılar ve İzmir'e götürdüler. Oradan öğleden sonra müfettişlerimiz geldi. Gece 22.00'ye kadar müfettişler çalışmalarını yaptı. Biz de takip ettik. Yazılan rapor bugün itibarıyla Manisa Valiliği, ardından bize gelecek. Gelince biz de firmaya tebliğ edeceğiz. Ancak ben Teftiş Kurulu Başkanımız ile görüştüm, rapor olumlu. Artık rapor bize intikal ettiği saatten itibaren üretim izni çıktı demektir. Işıklar Ocağı'nda sizler de işlerinize dönebileceksiniz."

Maden ocağında üretimin yarından itibaren başlayabileceğini anlatan Atçı, işçilerin ocağa inemedikleri günler için bir ücret kesintisi olmayacağı yönünde firmadan söz aldığını da belirtti.

-Diğer madenlerdeki durum

Kazanın yaşandığı Eynez ile şirketin bölgedeki diğer ocağı Atabacası'nda ise tamirat ve tadilat işlerinin devam edeceğini anlatan Atçı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Işıklar bir eşikti, bu eşik aşılmış oldu. Diğerlerinde de devam edecek. Her iki ocakta da eğer üretime geçilmek isteniyorsa aynı prosedürler işleyecek. Hem maden işçilerince hem Çalışma Bakanlığı müfettişlerince kontrol edilecek. Eksiklik olmadığı veya tesbit edilen eksikliklerin giderildiği ortaya çıkarsa, oralarda da güvenli bir ortam oluştuğu tesbit edilirse de üretime geçilecek" dedi.

Soma'daki madenlerde örgütlü Türkiye Maden İşçileri Sendikası Ege Bölgesi Şube Başkanı Recep Satır da raporla Işıklar maden ocağına üretim izni çıkmış olduğunu belirtti.

Mayıs ayındaki faciada 301 işçinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Satır, "Ondan sonra bize gelen bir çok maden işçisi arkadaşımız 'biz ne yapacağız, çalışmak istiyoruz, madenin açılmasını istiyoruz' diyorlardı. İşçi sağlığı ve iş yeri güvenliği alanında gerekli tedbirler alındığı yönünde rapor yazıldıysa, kazasız, belasız çalışma diliyorum. Sendika olarak çalışanlarımızın arkasındayız" diye konuştu. - Manisa

Kaynak: AA / Yerel

Bahattin Atçı Eynez Soma Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title