Haberler

Soma'daki Maden Faciası

Memur Sen Genel Başkanı Gündoğdu: "Soma'da ihmal de istismar da var"

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, " Soma'da ihmal de istismar da var" değerlendirmesinde bulundu.

Gündoğdu, yaptığı yazılı açıklamada, Soma sonrası siyasi liderlerin duruşunu önemsediklerini ve sağduyulu davranmalarından dolayı memnun olduklarını ifade ederek, yaşananın siyaset üstü ve herkesin ortak acısı olduğunu belirtti.

Acı üzerinden siyasi rant devşirmeye çalışanlar olduğuna da dikkati çeken Gündoğdu, "Soma'da ihmal de istismarda var. İhmalleri nasıl kabul edemezsek, Soma acımız üzerinden art niyetli kesimlerin istismar arayışlarını da kabul edemeyiz" ifadelerini kullandı.

Sendika olarak benzer acıların yaşanmaması için her seviyede konunun takipçisi olacaklarını vurgulayan Gündoğdu, yaşam odalarının Türkiye'deki iş güvenliği mevzuatında olması gerektiğini kaydetti.

Gündoğdu, "Soma soruşturması insan onurunu, yaşamını dikkate alarak sürdürülmelidir. Soruşturma her yönüyle incelenmelidir" değerlendirmesinde bulundu.

-"Tedaviye muhtaç bir bakış"

Yılmaz Özdil'in Soma faciası sonrası yaptığı açıklamalara tepki gösteren Gündoğdu, "Yapılan değerlendirme tedaviye muhtaç bir bakış. Anlamakta zorlanıyorum" ifadelerini kullandı.

Acıları paylaşma, yaraları sarmak için Memur-Sen'in yardım kampanyası başlattığını da anımsatan Gündoğdu, eş zamanlı olarak sel felaketinin yaşandığı Bosna Hersek ile Orta Afrika Cumhuriyeti için de harekete geçtiklerini bildirdi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Gündoğdu Memur Sen Soma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title