Haberler

Soma'daki Maden Faciası

Kuşadası ADD Gençlik Kolları baret ve mumlarla "Soma" yazarak maden faciaında ölenleri andı Giritliler Kültür, Dostluk ve Yardımlaşma Derneği üyeleri maden kanaununun değişmesi için 3 bin imza topladı.

Kuşadası Atatürkçü, Düşünce Derneği Gençlik Kolları, Soma'da yaşanan faciada hayatlarını kaybeden işçileri anma etkinliği düzenledi.

Kuşadası sahil bandı üzerindeki İsmail Cem Barış ve Dostluk Meydanı'nda  bir araya gelen Kuşadası ADD Gençlik Kolları üyeleri, meydanda baret ve mumlarla "Soma" yazdı.

Dernek üyelerinin daha sonra yaptığı oturma etkinliğine çevrede bulunan vatandaşlar ve ilçede bulunan turistlerin de destek verdiği bildirildi.

Giritlilerden 3 bin imza

Kuşadası'nda düzenlenen "Giritliler Festivali"nde, madelerle ilgili kanunun değiştirilmesi için 3 bin imza toplandığı bildirildi.

Kuşadası'nda bu yıl 5.'si düzenlenen ve Aydın'ın yanı sıra çevre illerden Giritliler'in katıldığı festivalde, Soma'daki maden faciası nedeniyle eğlence programları iptal edildi.

Giritliler Kültür Dostluk ve Yardımlaşma Derneği başkanı Yunus Çengel, Soma'nın Türkiye'nin acısı olduğunu belirterek, "Festivalimizde Soma için bir şeyler yapmak istedik ve etkinliğimize katılan kardeşlerimizden TBMM'ye gönderilmek üzere maden ocaklarıyla ilgili kanunun değiştirilmesi yönünde imza kampanyası başlattık. Yaklaşık 3 bin imza topladık" dedi. - Aydın

Kaynak: AA / Yerel

İsmail Cem Kuşadası Soma Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title