Haberler

Soma'da Özel Maden Ocağı Mağdurları Sendikaya Sığındı

Manisa'nın Soma ilçesinde kıdem tazminatlarını alamadıklarını ileri süren özel maden işçileri, Maden İş Sendikası Ege Bölgesi Şubesi'nden yardım istedi.

Şükrü Uyar Madencilik'in kapatılmasıyla Azyak Madencilik'e geçen işçiler, geçmiş haklarını alamadıkları iddiasıyla Maden İş Sendikası Ege Bölgesi şubesine gelerek dertlerine çare aradı. Yaklaşık 360 kişinin Azyak Madencilik'e geçtiği, bunlardan 60'ının geçmiş senelere ait tazminat alacağı olduğu belirtildi. Sendikaya gelen yaklaşık 50 maden işçisi, sıkıntılarını dile getiren ortak bir metin hazırladı. Ortak metinde, "Şükrü Uyar, Sancak Madencilik A.Ş. işyerinde 2 yılı geçkin süredir çalışmaktayız. Bu

şirket 14 Eylül tarihinde Azyak AŞ.'ye bütün faaliyetlerini devretti. Bizler tüm personel ve işçisi ile birlikte 14 Eylül'den bu yana yeni şirkette çalışmaktayız. Yalnız bu çalışmalarımız bugüne kadar ilk işyerine ait olmasına rağmen yeni şirkete bugünden itibaren yeni işçi olarak geçiş yapmamız istenmektedir. Yapmadığımız takdirde işe almadıkları gibi tazminatlarımız ile de ilgili hiçbir talebimizi gündeme getirmiyorlar. Bugüne kadar değişik yıllarda bu işyerine hizmet veren arkadaşlarımız

bulunmaktadır. Bizlerden tazminatlarının ödenmemesi ve tüm sosyal haklarımızın gasp edilmesine bir anlam veremedik" denildi ve Maden İş Sendikası Ege Bölgesi Şube Başkanı Vedat Ünal'dan destek istendi.

İşçileri dinleyen Başkan Vedat Ünal, "Yargıya başvuracağız. Buradan Uyar Madencilik'e sesleniyoruz. Yıllarca bu işçileri sendikasız çalıştırdı. Şimdi de hem bu işçilere iş vermiyor. 'Eğer siz sözleşmeye imza atarsanız işe devam edersiniz, sözleşmeye imza atmazsanız ben size iş vermem' diyor. Ege Bölgesi Maden İşçileri Sendikası olarak sesleniyoruz. Bu işçiler sahipsiz değil, bu işçilerin yargı yolu ile haklarını almak için elimizden geleni yapacağız. İşçilerimizin kıdem tazminatını, ihbar tazminatı

konusunda yüce Türkiye Cumhuriyeti'nin savcıları ve hakimleri kararını verecek. Haklarını almak içinde yarından itibaren kendileri hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Kendilerinin haberi olsun. Sıkıştığınız zaman değil, her zaman sendikaya geleceksiniz. Sendika sizin eviniz, üye olun veya olmayın hiç önemli değil. Ama üye olmanız bizleri sevindirir" dedi.

(HU-ÖA-YK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title