Haberler

Soma'da Organ Bağışları

Manisa Valiliği tarafından yürütülen "Bağışla hayata bağlan" projesi kapsamında, ilçede 50 kişinin organ bağışında bulunduğu bildirildi İlçe Sağlık Müdürü Babacan: "Soma'da toplumda önder konumda olan kişiler organ bağışına gerekli desteği veriyor, bu konuda daha fazla bağışçıya ulaşabileceğimize.

Manisa Valiliği tarafından yürütülen "Bağışla Hayata Bağlan" projesi kapsamında, Soma'da 50 kişinin organ bağışında bulunduğu bildirildi.

Soma İlçe Sağlık Müdürü Mustafa Babacan, gazetecilere yaptığı açıklamada, proje kapsamında organ bağışına dikkati çekmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlediklerini, kamu kurumlarında çalışan daire amirlerinin de organ bağışının önemi konusunda personeli bilgilendirdiğini belirtti.

Sağlık Bakanlığı 2014'ü "Organ Bağışı yılı" olarak kabul ederek bu yönde çalışmalar yaptığını hatırlatan Babacan, organ bağışının dini açıdan hiç bir sakıncasının bulunmadığını, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın konuyla ilgili camilerde vaaz verdirdiğini kaydetti.

Proje kapsamında yürüttükleri çalışmalarda ilçede 50 kişinin organ bağışında bulunduğunu dile getiren Babacan, "Ülkemizde yaklaşık 100 bin kişi organ bağışı için beklerken, 50 kişinin bağışta bulunması çok düşük bir oran. Soma'da toplumda önder konumda olan kişiler organ bağışına gerekli desteği veriyor, bu konuda daha fazla bağışçıya ulaşabileceğimize inanıyoruz. Organlarını bağışlamak isteyenler Soma İlçe Sağlık Müdürlüğüne gelerek ayrıntılı bilgi alabilirler" diye konuştu. - Manisa

Kaynak: AA / Yerel

Soma Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title