Haberler

Soma'da Maden İşçilerinin Tis Süreci

Maden İş Sendikası Ege Bölgesi Soma Şube Başkanı Küçükgençay."27 günlük arabulucu süremiz var."

Maden İş Sendikası Ege Bölgesi Soma Şube Başkanı Tamer Küçükgençay, ocak ayında başlayan kamu toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde 2 aylık görüşme süresinin sona erdiğini bildirdi.

Küçükgençay, idari maddeler üzerindeki görüşmelerde gelişmelerin olduğunu, diğer ücretlerle ilgili taslakları sunduklarını bildirdi.

En büyük taleplerinin iş riski, geliştirilmiş vardiya zammı ve skala konularında olduğunu ifade eden Küçükgençay, şunları kaydetti:

"Buna taban ücretlerinde olan sıkıntıyı eklersek bu sözleşmede taleplerimiz yerine gelinceye kadar bu sürecin devam edeceği anlamına geliyor. 27 günlük arabulucu süremiz var, bunu da kullanacağız. Bu aşamadan sonra yüksek mahkemeye mi gidilecek, grev kararı mı alacağız bunu işçimizle paylaşacağız. Bugün Türkiye Kömür İşletmeleri'nde (TKİ) taşerona giren veya tekniker günlük 70 lira yevmiye ile işe başlarken kamuda çalışan 14 yıllık işçinin günlüğü bu rakama denk geliyor. Türk-İş de taslağını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na sundu. Bütün örgütlü iş yerleri ve 200 bin kamu çalışanı adına. Bizim talebimiz ise bu dönem Türk-İş dahil bütün kurumların maden işçilerinin mağduriyetini görüp o yönde davranmasıdır.

Soma'da çalışan bin 400 arkadaşımıza ulaşıp sözleşme hakkında bilgiler vererek gidişatı anlattık. Her şeyi anlattık. Şubemizden talepleri ise bu sözleşmenin oldu bittiye getirilmemesi ve sonu nereye gidiyorsa gitmesi oldu. 'Biz sizlerleyiz' mesajını verdiler." - Manisa

Kaynak: AA / Yerel

Türk İş Soma Ege Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title