Haberler

Soma'da Atıklar Artık Evden Toplanacak

Güncelleme:

Soma'daki evsel atıklar ambalaj atığı kumbarasına atılacak. Atıkları kumbaradan ya da evlerden tek tek toplayarak, atıkların geri dönüşümünün gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Soma Belediyesi ve özel bir geri dönüşüm tesisi arasında imzalanan protokolle,

artık Soma'daki evsel atıklar ambalaj atığı kumbarasına atılacak. Firma çalışanları,

atıkları kumbaradan ya da evlerden tek tek toplayarak, atıkların geri dönüşümünü gerçekleştirecek.

Umut Metal Sırçancılar Geri Dönüşüm Tesisi ile imzalanan protokolle, ilçe merkezinde kullanılmak üzere yerleştirilecek ambalaj atığı kumbaralarıyla

atıkların kaynağında ayrı toplanılması ve ekonomiye kazandırılması hedefleniyor. Protokol kapsamında çalışmalar önce pilot bölge olarak belirlenen Cuma, Kurtuluş, Nihat Danışman ve 13 Eylül mahallelerinde uygulanmaya başlanacak. 18 ay içerisinde ilçenin tamamında hayata geçirilmesi planlanan proje kapsamında eğitim ve bilgilendirme çalışmaları yapılacak. Her eve projeyle ilgili bilgilendirme broşürleri ve ambalaj atığı toplama torbaları dağıtılacak, her apartman girişine atık toplama günlerinin yazılı olduğu stickerler yapıştırılacak.

Soma

Belediye Başkanı Hasan Ergene, işletme sahibi Habib Sırçancı,

Soma Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Öden Yapıcı ve Umut Metal Geri Dönüşüm Tesisi Çevre Mühendisi Engin Çivi'nin hazır bulunduğu protokol imza töreninde, atıkların fırma tarafından vatandaşların evnden ya da mahallelerde kurulacak kutulardan toplanacağını belirtti. Başkan Ergene, vatandaşlara da büyük iş düştüğünü kaydederek, "Öte yandan uygulama bölgelerindeki her haneye proje ile ilgili bilgilendirme broşürleri ve ambalaj atığı toplama torbaları dağıtılacak, ayrıca ekipler geri dönüşüm konusunda halkımızı bilinçlendirecek, her apartman girişine toplama günleri bilgilerini içeren stickerler yapıştırılacak geri dönüşüm kutuları şehrin uygun yerlerine yerleştirilerek geri dönüştürülebilir atıkları (kağıt, cam, metal, plastik, pet vs.) ayrı ayrı toplanacak. Proje sayesinde hem çevre kirliliği önlenecek hem de atıkların geri dönüşümü sağlanarak, ekonomiye kazandırılmış olacak." dedi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Ergene Soma Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title