Haberler

Solomon Milli Olmayacak

Fenerbahçe Ülker'i Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda Şampiyonluğa Taşıyan, ABD'li Guard Willie Solomon, Türk Milli Takım'da Oynamayı Düşünmediğini Belirterek "Milli Takımda Oynamayı Düşünmüyorum. Yazın Tatil Yapacağım" Dedi.

Fenerbahçe Ülker'i Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda şampiyonluğa taşıyan, ABD'li guard Willie Solomon, Türk Milli Takım'da oynamayı düşünmediğini belirterek "Milli takımda oynamayı düşünmüyorum. Yazın tatil yapacağım" dedi.

Uzun bir süredir adı Türk Milli Takımı için anılan, Türk vatandaşı olarak oyun kurucu pozisyonunda yaşanan sıkıntıya "ilaç" olacağı düşünülen Fenerbahçe Ülker'in yıldız ismi ABD'li guard Willie Solomon, Milliyet gazetesinden Gökhan Türe'ye konuştu.

Önceki akşam Fenerbahçe Ülker'in kazandığı Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında Efes Pilsen'e karşı mükemmel bir maç çıkaran 29 yaşında ve 1.87 boyundaki ünlü yıldız, Milli Takım için adının anılmasını "büyük bir onur" diye niteledi ancak "Bu, asla benim için bir rüya olmadı" diye konuştu. Gazetelerde yazılıp çizilen ve Milli Takım'da oynamak için can attığı iddia edilen haberlere çok şaşırdığını belirten Solomon, "Ben asla, Türk Milli Takımı'nda oynamak için can atıyorum gibi bir ifade kullanmadım. Bu dedikoduları kimin uydurduğunu bilmiyorum. Ama gerçek şu ki, ben yaz aylarını ailemle ve tatil yaparak geçirmeyi planlıyorum. Bu yüzden planlarım arasında Türk Milli Takımı yok" dedi.

Solomon, yılın onda sekizini basketbol oynayarak geçirdiğini ve bundan dolayı özel hayatına zaman ayırmak için kısıtlı bir zaman kaldığını ifade ederek şunları söyledi:

"Bir milli takımda yer almak gerçekten büyük bir onur. Ama ben, yılın onda sekizini basketbol oynayarak geçiren biriyim. Ve kalan yüzde ikilik dilimi de aileme ayırmak istiyorum. Gerçekten de Milli Takım'da oynamak, benim yapmayı düşündüğüm şeylerden biri değil. Oynamayı kesinlikle düşünmüyorum."

"Sadece Fenerbahçe"

"Medyada çıkan haberler beni de gerçekten şaşırttı. Benim milli takımda oynamayı çok arzu ettiğim, fırsat verilmesi için çalıştığım yönündeki haberlere üzüldüm ve bunların nereden kaynaklandığını araştırdım, ama bir sonuç alamadım. Ben Türkiye'ye sadece ve sadece Fenerbahçe için oynamaya geldim. Fenerbahçe'nin Türkiye ve Avrupa'da başarılı olmasından başka bir düşüncem yok. Milli Takım bambaşka birşey. Yaz ayları, tatil yapma zamanıdır. Dolayısıyla böyle onurlu bir görev için adımın geçmesi beni memnun etti. Ama benim, buna teşekkür etmekten başka yapabileceğim birşey yok. Makedonya ve Bulgaristan'dan da teklif aldım. Ama kabul etmedim. Çünkü yaz aylarında dinlenmeyi, tatil yapmayı, aileme vakit ayırmayı düşünüyorum. Hepsi bu."

"Taraftar beklemez"

"Türkiye ligi geçmişe kıyasla çok güçlendi. Efes Pilsen, Galatasaray, Beşiktaş, Türk Telekom kadrolarını kaliteli yıldızlarla takviye ettiler. Beykoz bile iyi bir kadro oluşturdu ve sürpriz yapabilecek güçte. Bizim de Fenerbahçe olarak baştan itibaren, sonuna kadar çok iyi motive olup, dikkati elden bırakmamamız gerekiyor. Genç fakat çok yetenekli ve öğrenmeye açık yeni takım arkadaşlarımız var. Ama sonuç olarak Fenerbahçe'ye geldiklerine göre durum ve şartlar ne olursa olsun en kısa sürede hazır olmalılar. Çünkü burası Fenerbahçe. Camiamız ve taraftarlarımız bizden her zaman şampiyonluk bekliyor ve bu da çok normal. Dolayısıyla genç arkadaşların çok çabuk adapte olmaları gerekiyor. Sadece gelecek için değil, bugün için de başarı gerekiyor. Taraftarlarımızın 3 - 4 yıl bekleme gibi bir durumları olamaz."

"Benimle uçun"

"Maç sırasında elimle uçan bir kuş işareti yapıyordum. Bunu, onlara olan sevgimden yapıyorum. Taraftarlara o sırada uçtuğumu, iyice havaya girdiğimi ve onların da benimle beraber uçmasını istediğimi ifade ediyorum. Onlar gerçekten bu sevgiyi hak ediyorlar. Performansımı onların verdiği desteğe borçluyum."

"Coach çok iyiydi"

Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda zor da olsa kazandık ama galibiyeti hak eden taraf zaten bizdik. Takım olarak çok iyi oynadık. Tüm maçı domine ettiğimizi söyleyebilirim. Yüzde yüz arkamızda olan taraftarımızın yanısıra coach Bogdan Tanjevic de iyi bir maç çıkardı."

"İlk hedef Top 16"

"Euroleague'deki hedefimiz gidebildiğimiz kadar ileriye gitmek. Tabii ki ilk aşamada Top 16'yı hedefliyoruz. Top 8 ve Final - Four, hatta şampiyonluk da sonraki hedeflerimiz olacak. Maccabi ile bir kez final oynadım. Hayatımın rüyası bunu tekrar etmek ve şampiyon olabilmek"

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title